Vánoce

Vyberte si z 141 receptů

1 ledna., 2025
Polévky teplé

Hovězí vývar s játrovými (drožďovými) knedlíčky

Na vývar: 1/2 kg předního hovězího masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, cca 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, nať petržele Na knedlíčky: cca půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele
Číst dále »
24 prosince., 2024
Hovězí maso

Vánoční guláš se zeleninou a bramborem

Guláš o Vánocích?! Ne, nezbláznili jsme se. Každému kuba nebo ryba nechutná, ale takový poctivý gulášek vylepšený o kořenovou zeleninu pro něj bude naopak opravdovou sváteční pochoutkou. Na guláš se zeleninou (a bramborem) si připravíme: 2 lžíce oleje nebo sádla, 2 cibule, 500 g hovězí kližky, krku nebo ramínka, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžíce sladké papriky (vyzkoušejte naši značku COOP Premium), 4 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 500 g brambor, 2 lžíce rajského protlaku a trochu čerstvé petrželky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
23 prosince., 2024
Ryby a mořské plody

Treska na česneku a rajčatech

400 g filé z tresky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 1 plechovka loupaných konzervovaných rajčat, 1 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka, bazalka či tymián), sůl, trochu cukru
Číst dále »

Dietní bramborový salát

700g brambor, 1 mrkev, 1 cibule, 1 plechovka sterilovaného hrášku, 300 ml bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, celer, pepř, citron, sůl
Číst dále »

Hrachová polévka

1/2 kg hrachu, 1 a 1/2 l vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 l vývaru, sůl, pepř, majoránka, máslo, bílé pečivo (na kostičky)
Číst dále »
21 prosince., 2024
Moučníky pečené

Babiččina mandlová vánočka

120 g másla, 80 g krystalového cukru, 3 žloutky, sůl, kůra z chemicky neošetřeného citronu, vanilkový cukr, droždí, mléko, polohrubá mouka, rozinky, sekané mandle
Číst dále »
21 prosince., 2024
Polévky teplé

Vánoční rybí polévka

Na rybí vývar: ½ kg rybích kostí, kořenová zelenina (např. 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy), 1 cibule, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových lístků, sůl, 2 l vody Do polévky: 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy, 1 cibule, kousek másla, trochu hladké mouky, 1 a 1/2 l rybího vývaru (viz výše), 200 g rybího masa (popř. jiker nebo mlíčí), trochu strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, trochu čerstvé zelené petrželky na ozdobu Na kostičky: 1 rohlík nebo kousek bílé veky, 2 stroužky česneku, kousek másla, sůl
Číst dále »
20 prosince., 2024
Ryby a mořské plody

Smažený kapr s jogurtem a mandlemi

1 očištěný kapr (rozdělený na podkovy), sůl, trochu drceného kmínu, 150 ml bílého jogurtu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 50 g másla, 150 g mandlových plátků, 1 citron, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »

Šuhajdy

Už máte sice napečeno, ale něco by se vám do vaší kolekce vánočního cukroví ještě hodilo? Tak vyzkoušejte šuhajdy! Šuhajdy jsou rychlým nepečeným vánočním cukrovím, které vám nezabere příliš času a přitom je skvělé. Připravíme si na ně: Na čokoládové košíčky: 250 g čokolády na vaření a 130 g rostlinného tuku. Na náplň pak: 100 g rostlinného tuku, 100 g mletých lískových oříšků, 150 g moučkového cukru, 1/2 dl tuzemáku (vyzkoušejte naši značku Marshall), 1/2 dl mléka a mandle nebo kokos na ozdobu.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky