Valentýn

Vyberte si z 74 receptů

11 května., 2018
Moučníky nepečené

Čokoládová pěna

200 g čokolády (s vysokým podílem kakaa – asi 70%), 2 lžíce másla, 3 lžíce tuzemáku, 2 vejce (bílek a žloutek zvlášť), 30 g krupicového cukru, čerstvé ovoce na ozdobu (např. jahody)
Číst dále »

Kaviárová srdíčka

plátky tmavého chleba, máslo, kaviár (může být jakýkoliv), citron, čerstvá pažitka na ozdobu
Číst dále »
14 srpna., 2017
Moučníky pečené

Limetkový koláč s tvarohem

Těsto: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g změklého másla (např. máslo Ranko) Náplň: 4 kostky měkkého tvarohu (doporučujeme např. polotučný tvaroh Ranko), 140 g krupicového cukru, 5 vajec (bíky a žloutky zvlášť), trošku soli, 2 chemicky neošetřené (bio) limetky
Číst dále »

Grilované banány s medem a ořechy

4 banány, 4 lžíce tekutého medu, hrst vyloupaných vlašských ořechů, šťáva z 1 limetky, 2 vanilkové cukry
Číst dále »
22 března., 2017
Nápoje studené

Krémový kávový shake

Milujete ovocné koktejly? A milujete kávu? Spojte to dohromady a máte perfektní kávový shake, který se lahodně rozplývá na jazyku.
Číst dále »
20 března., 2017
Sladká jídla

Rychlé lívanečky

Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku, přidáme vejce a studenou vodu. Ručně šleháme, dokud nám nevznikne hladké a lité těsto. Poté těsto necháme zhruba 5 minut odstát. Na rozehřátou pánev potřenou olejem nalijeme malou naběračkou těsto a lívanečky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové lívanečky podáváme s džemem nebo s oslazeným tvarohem, ozdobené šlehačkou či ovocem.
Číst dále »
9 března., 2017
Moučníky nepečené

Rychlý čokoládový puding s ovocem

Pudingový prášek a cukr nasypeme do trochy mléka a důkladně jej rozmícháme. Zbývající mléko zahřejeme a tuto připravenou směs do něj nalijeme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme nanejvýš 1 minutu. Horký puding nalijeme do mističek a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazený puding vyklopíme na talířek a ozdobíme oblíbeným ovocem. Ihned podáváme.
Číst dále »
9 února., 2017
Hovězí maso

Hovězí steak s chřestem

300 g hovězího steaku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého zeleného pepře, smetana na šlehání
Číst dále »
7 února., 2017
Moučníky pečené

Dezert Crème brûlée

Crème brûlée je vynikající vanilkový dezert známý po celém světě. Tajemství správně připraveného Crème brûlée je v jemné chuti přírodní vanilky a v kontrastu mezi vychlazeným krémem a horkou karamelovou krustou. Výraz crème brûlée v překladu znamená „opálený krém“
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky