Svatba

Vyberte si z 117 receptů

1 listopadu., 2021
Drůbež

Kohout (nebo kuře) na víně

1 kohoutek (nebo 1 kuře), olej na smažení (např. řepkový olej Varoma), 2 cibule, 1 mrkev, špetka cukru, 0,3 l slepičího vývaru, 0,6 l suchého červeného vína (vyzkoušejte víno Árie), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (např. šalvěj, tymián, rozmarýn), trochu olivového oleje, 150 g žampiónů, 4 stroužky česneku
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2021
Zvěřina a ostatní maso

Jelení steak na červeném víně

4 jelení steaky, 350 ml červeného vína (např. červeného vína Árie), 5 kuliček jalovce, 1 lžička koření Steak Dle Gusta, 1 cibule, 100 g másla (vyzkoušejte máslo Ranko), 2 lžíce smetany (např. sladké smetany 12% Ranko) a trochu soli
Číst dále »
0 komentářů
27 října., 2021
Drůbež

Pečená kachna se zelím

1 kachna, sůl a kmín (na kachnu), 400 g zelí, 1 větší cibule, 50 g sádla, 1 lžíce celého kmínu, 100 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, sůl, trochu bílého vína
Číst dále »
0 komentářů
20 října., 2021
Vepřové maso

Vepřové ramínko na česneku a rozmarýnu

Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu si rozpálíme olej a ramínko na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji opečeme i oloupané celé stroužky česneku a kousky oloupané cibule. Zalijeme je červeným vínem a víno necháme vyvařit. Poté do kastrolu vrátíme maso a přidáme zeleninový vývar s nadrobno posekaným rozmarýnem a medem. Přikryjeme pokličkou a při mírném plameni dusíme doměkka (bude to trvat asi 2 a 1/2 hodiny). Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme například s pečenými pikantními brambory. Poznámka: Recept na pečené pikantní brambory naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
23 září., 2021
Moučníky pečené

Apple pie makronky (s chutí jablečného koláče)

Také jste podlehli chuti těchto křehkých barevných krásek? Vyzkoušejte tuto netradiční příchuť amerického koláče, kterou si jistě zamilujete! Na 15 kusů budeme potřebovat: Na skořápky: 55 g mandlové mouky (nebo velmi jemně namletých mandlí), 100 g cukru moučka, 13 g cukru krupice, 90 g bílků, špetku soli, 1 lžičku skořice a gelové potravinové barvivo (není nutné). Na krém pak: 2 malá jablka, ½ lžíce třtinového cukru, 1 lžíci tuzemáku, ½ lžíce javorového sirupu nebo medu, 50 g másla a 2 lžíce cukru moučka.
Číst dále »
0 komentářů
2 září., 2021
Nápoje studené

Bezinkový likér

Opláchnuté bezinky spolu s hvězdičkovým kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme je. Šťávu necháme překapat přes řídké plátno, přidáme do ní cukr a znovu ji necháme povařit, dokud se cukr nerozpustí (7 až 10 minut). Do horké šťávy vlijeme připravenou instantní kávu a po vychladnutí tuzemák. Likér plníme do čistých a dobře uzavíratelných lahví. Skladujeme v chladu a temnu.
Číst dále »
0 komentářů
20 července., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Meloun se šunkou Prosciutto

1/2 ks malého melounu Galia, 100 g šunky Prosciutto, listy salátu rukola
Číst dále »
0 komentářů
28 června., 2021
Moučníky pečené

Tvarohový koláč (Cheesecake) s jahodami

Na korpus budeme potřebovat: 200 g máslových sušenek a 100 g másla. Na náplň pak: 1 smetana ke šlehání, 4 plátky želatiny, 250 g sýra ricotta (můžeme nahradit rovněž lučinou nebo měkkým tučným tvarohem), 3 lžíce moučkového cukru, čerstvé jahody a jahodová marmeláda (popř. topping) na ozdobu.
Číst dále »
0 komentářů
2 června., 2021
Drůbež

Kuře s melounem a pomerančovou omáčkou

Kuřecí plátky: 400 g kuřecích prsou, sůl, olivový olej, trochu sojové omáčky, mletý bílý pepř Pomerančová omáčka: 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l kuřecího vývaru, 2 dl bílého vína, šťáva ze 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, kůra z chemicky neošetřeného citronu, sůl, asi 1 lžička cukru Dále: meloun (nejlépe se hodí oranžový typ Galia), několik listů zeleného salátu, pomeranč na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky