Na makronky: 90 g bílků, 200 g cukru moučka, 110 g mandlové mouky, špetka soli, 50 g cukru krupice, trochu fialového potravinářského barviva, 1 lžíce levandulových květů na posypání (nemusí být). Na krém: 125 g mascarpone, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového extraktu, trochu fialového potravinářského barviva a 50 ml vyšlehané smetany.
1 a 1/2 kg uzených vepřových žebírek, šťáva z 1/2 citronu, trochu drceného chilli, 1 a 1/2 dl červeného vína, 1 a 1/2 dl olivového oleje, 5 lžic sojové omáčky, 6 stroužků česneku a 3 menší cibule.
Chcete si připravit osvěžující alkoholický koktejl? Tak sáhněte po něčem originálním, jako je tato skvělá sangria a jistě zabodujete! Na osvěžující jahodovo-citronovou sangrii si připravíme: asi 10 velkých jahod, 1 větší citron, pár lístků čerstvé máty, 1 láhev sladšího bílého vína, 1 hrnek bílého rumu, 3 hrnky méně sladké limonády, 1 hrnek šampaňského a led.
Sezóna nejsladších melounů je právě v plném proudu a i když jenom mlsání samotného melounu je chuťová slast, zkuste si vytvořit tento osvěžující melounový sorbet a nebudete litovat! Na melounový sorbet si připravíme: 500 g vypeckovaného melounu, 100 g cukru krystalu, 120 ml vody a 1 lžíci limetkové kůry.
Máme pro vás recept na netradiční sladko-slaný dezert. Budeme na něj potřebovat: čerstvý špenát, jahody, nivu, olivový olej a buráky. Pokud máte po ruce nějakou pěknou skleničku, určitě ji využijte.