Svačina

Vyberte si z 400 receptů

12 listopadu., 2024
Přílohy

Olivový chléb se slaninou a ořechy

500 g polohrubé mouky, 2 dl vlažné vody, trochu cukru, 40 g droždí, 15 g soli, 1 dl olivového oleje, 100 g černých oliv, 100 g slaniny, 100 g vlašských ořechů
Číst dále »
11 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Nekynuté Martinské rohlíčky

Na těsto: 250 g másla, 250 g zakysané smetany, 400 g hladké mouky, špetka soli, ½ lžičky vinného kamene nebo prášku do pečiva Na náplň: 200 g namletých vlašských ořechů (mohou být i povidla nebo mák), 200 g moučkového cukru, 1 bílek (žloutek si nechte na pomazání rohlíčků), 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu
Číst dále »

Paštika z husích jater

100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu, 50 g másla (na přelití)
Číst dále »
4 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Banánovo-kokosové lívanečky bez mouky

Banány oloupeme a vhodíme do mixéru. Přidáme vajíčka a důkladně rozmixujeme v hustší směs. Do ní ještě vmícháme kokosovou moučku. Na pánvi si rozpálíme lžičku kokosového oleje. (Kokosový olej je velmi vhodný na smažení, jelikož je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Navíc lívanečkům dodá úžasnou vůni.) Malé množství těsta klademe na pánev a malé lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Před další várkou lívanečků vždy přidáme další lžičku kokosového oleje na smažení. Dozlatova opečené lívanečky ihned podáváme – podle chuti můžeme ještě přelít tekutým medem.
Číst dále »

Hummus s červenou řepou

Už jste někdy vyzkoušeli hummus s červenou řepou? Nejenže na talíři skvěle vypadá, hlavně skvěle chutná! Budeme potřebovat 100 g červené řepy, 200 g cizrny, 100 g sezamové pasty neboli tahini pasty, šťávu z jednoho citronu, 3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli, mletého kmínu a mletého pepře.
Číst dále »
31 října., 2024
Moučníky pečené

Dort z červené řepy

300 g kvalitní hořké čokolády, 250 g syrové červené řepy, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 120 g mletých mandlí, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, olivový olej, hladká mouka a nasekané vlašské ořechy či mandle na ozdobu (nemusí být).
Číst dále »
31 října., 2024
Nápoje teplé

Zázvorový čaj s kořením

kousek čerstvého zázvoru, kousek celé skořice, 3 ks hřebíčku, 1 badyán (nemusí být), 1 l horké vody, 2 až 4 lžíce medu, šťáva z 1 citronu
Číst dále »

Nakládané pikantní tvarůžky

Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kousky, cibuli s česnekem oloupeme a rovněž pokrájíme na kousky. Chilli papričku se zelenou petrželkou nasekáme. Vše nandáme do sklenice a zalijeme olejem. Necháme proležet asi 2 dny v ledničce. Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Číst dále »
25 října., 2024
Domácí výrobky

Domácí granola

Domácí granola je vlastně doma zapečené müsli, jehož ingredience si sestavíte podle toho, co máte rádi. My jsme kromě ovesných vloček použili kukuřičné lupínky, oříšky, semínka, skořici a med. S čerstvým jablkem a trochou mléka k snídani pak nemá granola chybu! Na domácí granolu si připravíme: 1 hrnek ovesných vloček, 1/2 hrnku vlašských ořechů, 1/2 hrnku lískových ořechů, 1/2 hrnku mandlí, 1/2 hrnku kešu, 1/2 hrnku slunečnicových semínek, 1/2 hrnku rozinek, 4 lžíce lněného semínka, 1 hrnek kukuřičných lupínků, 1 lžíci mleté skořice, trošku soli, trošku mletého kardamomu, 4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje a 4 lžíce tekutého medu. K podávání pak ještě: trochu mléka (popř. jogurtu či tvarohu) a nakrájené jablko.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky