Svačina

Vyberte si z 401 receptů

Tvarohový velikonoční beránek

100 g rozinek či kandovaného ovoce, 70 ml tuzemáku, 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť), 180 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 měkký polotučný tvaroh, 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíce tuku na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Číst dále »

Pikantní vajíčková tlačenka

Vejce, párky a zeleninu pokrájíme na kostičky. Nálev z kyjovanky doplníme podle potřeby vodou a podle návodu na obalu připravíme želatinu. Do částečně vychladlé želatiny vložíme veškeré ingredience, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme trošku mletého chilli. Nalijeme do formy (může být „srnčí hřbet“, ale i třeba malé bábovičky) a dáme do ledničky ztuhnout. Servírujeme na listech salátu spolu s čerstvým pečivem.
Číst dále »

Jahodový džem

Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Vložíme je do hrnce, kde je rozmačkáme šťouchadlem na brambory a dáme na 5 minut vařit. Poté přidáme trošku cukru smíchaného s Gelfixem. Vaříme 1 minutu a přidáme zbylý cukr s kyselinou citronovou. Vaříme 5 až 8 minut (podle požadované konzistence) a horký džem plníme do připravených vymytých suchých sklenic (bude jich zhruba šest o obsahu 250 ml). Uzavřeme vysterilizovanými víčky (ta vyvaříme několik minut v horké vodě) a skleničky obrátíme dnem vzhůru. Jahodový džem necháme vychladnout.
Číst dále »

Fíkový džem

Fíky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vodu s cukrem svaříme, až vznikne sirup. Do tohoto sirupu přidáme nakrájené fíky společně s citronovou kůrou. Přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně 20 minut. Ještě horký fíkový džem plníme do čistých sklenic. Otočené dnem vzhůru necháme vychladnout a skladujeme na temném a chladném místě.
Číst dále »

Čajové pečivo s vůní rumu

140 g másla, 100 g práškového cukru, 100 g tekutého medu, 2 žloutky, citronová kůra, mletá pravá vanilka, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1/2 kg hladké mouky, 4 lžíce rumu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky