Asi patnáct kousků kuřecích jater, sůl, pepř, několik lístků jemně nasekané petržele a šalotky, 60 g másla (na osmažení slaniny), 60 g tučné vepřové slaniny, 120 až 150 g změklého másla, 1 dl mírně našlehané smetany
Mléko nalijeme do mixéru a přidáme rozlámanou tyčinku Banán v čokoládě. Rozmixujeme dohladka a podle chuti a možností ozdobíme trochou strouhané čokolády a kolečkem čerstvého banánu. Vzniklý nápoj podáváme studený, ale můžeme jej i ohřát – podle toho, co mají naše děti raději!
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Do většího hrnce nalijeme vodu a do ní dáme mrkvová kolečka, která vaříme asi 30 minut. Vychladlou mrkev rozmixujeme ručním mixérem na hladkou kaši, do níž přimícháme citronovou šťávu a třtinový cukr. Hotový džus naplníme do velké skleněné nádoby a necháme v lednici chladit. Mrkvový džus podáváme s ledovou tříští nebo s kostkami ledu a podle možností před podáváním ozdobíme čerstvou mátou.
Rýži propláchneme a necháme okapat. Do hrnce si nalijeme kokosové mléko s vodou. Přivedeme k varu, osolíme a vhodíme rýži. Vaříme na mírném ohni, dokud není rýže měkká. (V případě potřeby přilijeme trochu vody, ale jen tolik, aby byla v závěru vypařená.) Mezitím si na olivového oleji osmahneme pokrájené jarní cibulky a po chvilce přidáme i plátky oloupaného česneku. Máme-li lístky kari, přidáme je také. Po mírném osmahnutí vmícháme do hotové kokosové rýže a můžeme podávat například k pikantním kuřecím křidélkům Buffalo. Poznámka: Náš recept na pikantní kuřecí křidélka Buffalo najdete ZDE