Svačina

Vyberte si z 398 receptů

21 května., 2019
Domácí výrobky

Domácí tavený sýr

250 g měkkého tvarohu(v kostce nebo v kelímku), 1/2 lžičky jedlé sody, sůl, rozpuštěné máslo
Číst dále »
0 komentářů
15 května., 2019
Luštěniny, Saláty,

Cizrnový salát

Salát: 1 konzerva cizrny (asi 400 g), 3 rajčata, 100 g černých oliv bez pecky, hrstička sójových klíčků (nemusí být), hrtička nasekané zelené petrželky Zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička limetové šťávy, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnová pomazánka s avokádem

1 plechovka vařené cizrny, 1 zralé avokádo, citron, sůl, pepř, jarní cibulka, chilli
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tofu ze sójových bobů

Na namočení: 500 g kvalitních sójových bobů, voda Na syřidlo: 2 dl studené vody, šťáva ze 2 citrónů, 2 lžíce balzamikového octa
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2019
Moučníky nepečené

Sladký velikonoční dezert

V misce vyšleháme nejprve máslo tak, aby získalo nadýchanou krémovou konzistenci. Postupně přidáváme cukr a důkladně vyšleháme. Ke konci vmícháme také trochu zeleného potravinářského barviva. Máslový krém dáme do zdobicího sáčku. Pokud máme, použijeme zdobicí špičku s malými dírkami na konci, pokud ne, sáček jednoduše na špičce několikrát propíchneme, například silnější jehlou, abychom vytvořili několik dírek vedle sebe. Nyní si připravíme předem upečené čokoládové muffiny. Na každý muffin pomocí máslového krému vytvoříme zelenou travičku. Nakonec ozdobíme malými vajíčky, které vytvoříme z marcipánu.
Číst dále »
0 komentářů
4 března., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečná omáčka

2 ks středně velkých jablek, šťáva ze 2 citronů, 1 špetka mleté skořice, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka mletého nového koření, 1 až 2 lžíce krupicového cukru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
28 února., 2019
Pomazánky

Vepřové škvarky

2 kg vepřového bůčku, 1 dl vody, sůl, hrubě drcený kmín
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chléb

V trošce vlažné vody si necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. Poté vmícháme vzešlý kvásek a zpracujeme důkladně ručně těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 až 40 minut. Z vykynutého těsta poté utvoříme bochník, který nožem párkrát lehce na povrchu nařízneme, posypeme moukou a  dáme na plech vyložený pečicím papírem. Tam necháme ještě chvilku dovykynout. Po vykynutí pečeme nejprve v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut. Po této době snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších přibližně 45 minut (dokud nebude mít chléb opečenou kůrku). Čerstvý chléb podáváme například ke škvarkům nebo domácí paštice. Poznámka: Náš recept na vepřové škvarky naleznete ZDE a recept na domácí paštiku máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
4 února., 2019
Saláty

Ředkvičkový salát

1 svazek ředkviček, 1/2 salátové okurky, 1 zakysaná smetana (nebo bílý jogurt), jarní cibulka, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky