Svačina

Vyberte si z 401 receptů

Mix salátů s citrusy

Avokádo je cenný zdroj převážně nenasycených tuků. Dále obsahuje řadu vitamínů: B, C, E, K, a minerálních látek jako draslík, magnesium či fosfor. Pomáhá regulovat hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak a posílí vaše srdce. Na salát budeme potřebovat: mix listových salátů
, 1 pomeranč
, 1 červený grep
, 1 malé avokádo
, černý sezam. N
a zálivku:
 2 lžíce olivového oleje
, ½ lžičky balzamikového octa
 a ½ lžíce pomerančové šťávy
.
Číst dále »
2 dubna., 2021
Nápoje studené

Avokádovo-špenátový nápoj (smoothie)

1 avokádo, 1 hrst lístků mladého špenátu, 1/2 l kefírového mléka, 1 hrnek drceného ledu, javorový nebo datlový sirup
Číst dále »

Čokoládové vejce se zmrzlinou

4 čokoládové vejce – s překvapením nebo bez něj (doporučujeme naše dvojbarevné kouzelné čokoládové vejce s překvapením Dolcezza), vanilková nebo kokosová zmrzlina, strouhaný kokos na ozdobu
Číst dále »

Čokoládové kraslice

K Velikonocům neodmyslitelně patří barevná vajíčka. Proč si tedy nevyrobit originální čokoládové vajíčko, které vyzdobíme jako kraslici? 
Číst dále »
25 března., 2021
Moučníky nepečené

Francouzský toast s jahodami

3 ks vajec, 4 lžíce mléka, 8 až 10 ks bílého toastového chleba, olej na smažení, 12 ks čerstvých jahod, 1 lžíce moučkového cukru, trochu mleté skořice
Číst dále »
24 března., 2021
Saláty

Avokádový salát s olivami

2 zralá avokáda, 3 rajčata, 1 hlávka listového salátu, 1/2 červené cibule, 1/2 plechovky černých oliv, sůl, pepř, 1 citron
Číst dále »
23 března., 2021
Nápoje studené

Smoothie (nápoj) z kiwi

2 zralé kiwi, 1 banán, 1 kelímek bílého jogurtu (doporučujeme smetanový bílý jogurt Ranko), 1 hrnek vody a trochu čerstvé máty (nemusí být)
Číst dále »
17 března., 2021
Saláty

Kedlubnový salát

1 větší kedluben, 1/2 okurky, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte náš měkký tvaroh Ranko), sůl, pepř, šťáva z 1/2 citronu, petrželka, 1 tavený sýr (nemusí být)
Číst dále »
12 listopadu., 2020
Luštěniny, Pomazánky,

Cizrnová pomazánka zvaná Hummus

Z plechovky s cizrnou slijeme šťávu, přičemž si ji necháme na později. Do mixéru vsypeme cizrnu, přidáme olivový olej, sezamovou pastu tahini, trochu šťávy z cizrny, citronovou šťávu, utřený česnek a sůl. Všechno mixujeme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká pomazánka. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat více slité šťávy z cizrny. Podle chuti ještě můžeme dochutit solí nebo citrónem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s pita chlebem nebo jiným čerstvým pečivem.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky