Svačina

Vyberte si z 398 receptů

28 července., 2022
Zavařování a nakládání

Ostružinový džem

Ostružiny omyjeme vodou a dáme je do kastrolu. Do plátěného pytlíčku vložíme celou skořici spolu s hřebíčky a přidáme jej k ostružinám. Přivedeme pomalu k varu a ostružiny při tom mírně rozmačkáme mačkadlem na brambory. Poté přidáme Želírfix 2:1 rozmíchaný ve 2 lžících cukru a necháme asi 4 minuty probublávat na mírném ohni. Přisypeme zbývající cukr a povaříme poslední 2 minuty. Stáhneme z ohně, pytlíček s kořením vyndáme a vmícháme citronovu šťávu s tuzemákem. Horký džem naplníme do vymytých a vysušených skleniček, uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Číst dále »
1 komentář
28 července., 2022
Raw

Čokoládovo-malinové kuličky

200 g kešu ořechů, 20 g lyofilizovaných malin (do kuliček) + 10 g (na obalení), 200 g vypeckovaných datlí a 20 g nepraženého kakaa
Číst dále »
0 komentářů
28 července., 2022
Zavařování a nakládání

Borůvkový džem

1 kg borůvek, 1 želírovací cukr (např. Dr. Oetker Extra 2:1), 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
11 července., 2022
Nápoje studené

Jahodové mléko

hrst zralých a sladkých jahod (asi 6 kousků – dle velikosti), 1/2 litru mléka a kousek vanilkového lusku (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Levandulový med

Rozemleté levandulové květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme pokrájené citrony s celou skořicí a necháme 20 minut mírně vařit. Hrnec odstavíme z plotny a levanduli s citrony a skořicí necháme zhruba 1 den vyluhovat. Poté scedíme, přisypeme cukr a za občasného míchání jej necháme nad plamenem rozpustit. Poté ještě chvíli povaříme, dokud není konzistence medu ideální. Ještě horký med naplníme do vymytých a vysušených skleniček. Levandulový med servírujeme například namazaný na chléb s máslem.
Číst dále »
0 komentářů
1 července., 2022
Nápoje studené

Domácí zázvorová limonáda

kousek zázvoru (asi 4 cm), 1 l vody, 2 lžíce tekutého medu nebo třtinového cukru, šťáva z 1 citronu
Číst dále »
0 komentářů
20 června., 2022
Moučníky nepečené

Francouzský toast s banánem

V misce si smícháme vejce s mlékem a na pánvi rozehřejeme olej. Do této vaječné směsi namočíme toastové chleby a na rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat na papírové utěrce. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s troškou cukru a otevřeme Salko karamel. Osmažený toast pokapeme zkaramelizovaným Salkem, přidáme oslazenou zakysanou smetanu, poklademe banány pokrájenými na kolečka a vše posypeme nasekanými oříšky. Ihned podáváme. Poznámka: Salko karamel je již zkaramelizované zahuštěné slazené mléko a nemusíme jej tedy vařit. Stačí otevřít plechovku a máme bez práce sametový a lahodný karamel.
Číst dále »
0 komentářů

Horká čokoláda pro děti

300 ml čerstvého polotučného mléka, 50 g kvalitní hořké čokolády, trochu smetany a dřeně z čerstvého vanilkového lusku.
Číst dále »
0 komentářů
23 května., 2022
Nápoje teplé

Rychlé cappuccino

Cappuccino připravíme zalitím daného množství prášku horkou vodou (doporučené množství se dozvíme z obalu výrobku). Ozdobíme napěněným mlékem, mletou skořicí a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky