Také už nevíte, co byste dětem připravili do školy ke svačině a mohli to zároveň přibalit i sobě jako oběd do práce? Tento sendvič vám bude chutnat všem! Na kuřecí sendvič si připravíme: 8 plátků toastového chleba Klasik (můžeme použít pšeničný světlý nebo vícezrnný tmavý), kuřecí prsa, sůl, mletý pepř, přepuštěné máslo (popř. olej na smažení), 10 plátků kvalitní slaniny, 2 lžíce zakysané smetany, trochu soli a nasekaných bylinek (koriandr, petrželka…), 2 rajčata, kousek okurky hadovky, 1 červenou cibuli (nemusí být) a listy zeleného salátu.
Máme pro vás recept na výborné domácí česnekové tyčinky, které si nejvíce vychutnáte s kvalitním olivovým olejem! Budeme na ně potřebovat: 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 1 lžičku cukru krupice, 1 lžičku soli, 20 g droždí, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 ml mléka, 100 ml teplé vody, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, hrubozrnnou sůl a vajíčko na potření.
Sezóna švestek je v plném proudu a proto neváhejte a vyzkoušejte tento snadný recept na originální a vydatnou snídani nebo svačinu. Nebudete litovat! Na sandwich s cottage sýrem a švestkami si připravíme: 4 plátky toastového chleba, 1 lžíci másla, 4 lžíce sýra cottage, 2 lžíce medu (nemusí být), 2 větší švestky a bylinky na ozdobu (nemusí být).
Svěží a lehce nakyslá chuť švestek výborně doplní sladký krém a sušenkový korpus. Tento dezert si zamilujete! Na švestkový cheesecake si připravíme: trochu másla na vymazání formy a trochu hrubé mouky na vysypání formy. Dále pak: 200 g máslových sušenek, 70 g másla, 250 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 150 g moučkového cukru, 1/2 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžáci vanilkového extraktu a zralejší švestky.
Ostružiny omyjeme vodou a dáme je do kastrolu. Do plátěného pytlíčku vložíme celou skořici spolu s hřebíčky a přidáme jej k ostružinám. Přivedeme pomalu k varu a ostružiny při tom mírně rozmačkáme mačkadlem na brambory. Poté přidáme Želírfix 2:1 rozmíchaný ve 2 lžících cukru a necháme asi 4 minuty probublávat na mírném ohni. Přisypeme zbývající cukr a povaříme poslední 2 minuty. Stáhneme z ohně, pytlíček s kořením vyndáme a vmícháme citronovu šťávu s tuzemákem. Horký džem naplníme do vymytých a vysušených skleniček, uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.