250 g polotučného tvarohu (vyzkoušejte některý z našich tvarohů Ranko), 50 g másla o pokojové teplotě, 2 uvařená vejce, 2 najemno nastrouhané mrkve, trochu nastrouhaného zázvoru (nemusí být), sůl, pepř, bylinky (např. jarní cibulka nebo čerstvý koriandr) na chuť i ozdobu
3 jablka, asi 5 stonků řapíkatého celeru, 50 g ledového salátu (nebo i jiných listů salátu), 100 g oblíbeného sýra, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička krupicového cukru, sůl, mletý pepř, 100 g vyloupaných vlašských ořechů a sušené brusinky (podle chuti)
250 g netučného tvarohu (vyzkoušejte náš měkký tvaroh Ranko), 1 malý bílý jogurt, 1 mrkev, 1 malá cibule, 1/2 salátové okurky, 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, sůl, celozrnné pečivo, čerstvá zelená petrželka na ozdobu
O růžové vodě jsme již mluvili v souvislosti s kosmetikou. Vyzkoušejte ovšem tento růžový zázrak přidat do dezertů a poznáte lahodnou a opravdu výjimečnou chuť. Budeme potřebovat: 2 hrnky mléka, 6 lžic kukuřičného škrobu, 1/2 hrnku smetany, 1/2 lžíce růžové vody, 1/2 hrnku cukru krupice a pár kapek růžového gelového potravinářského barviva.