Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto, do kterého nasypeme rybíz a promícháme. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova a podáváme s čajem nebo kávou.
Vepřový bůček naložíme den předem do směsi cukru a soli v poměru 1:1. Poměru se vůbec nebojte, díky cukru chuť soli prostoupí do masa a cukr pak na povrchu bůčku nádherně zkaramelizuje. Bůček dáme do kastrolu a necháme ho péct při 180 stupních 2 – 2,5 hodiny. Po vyndání by měl být úžasně měkký a bude se téměř rozpadat. Bůček dáme na půl hodiny vychladnout a pak ho nakrájíme na tenké plátky. Bagetku si rozpečeme v troubě, rozřízneme jí a na obě strany naneseme pálivou omáčku. Pokud nemáte rádi pálivé, použijte kečup. Na spodní půlku naskládáme ledový salát, okurku, nakrájený bůček a koriandr. Přiklopíme horní půlkou bagetky. Poznámka: Vyzkoušejte do receptu naši skvělou domácí chilli omáčku s česnekem
Znáte domácí kešu zmrzlinu? Je neskutečně dobrá, není na ni potřeba žádný mléčný výrobek a díky kešu ořechům je i velice zdravá! Na kešu zmrzlinu si připravíme: 160 g nesolených kešu ořechů (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), 4 banány a sladidlo podle chuti (stévie, erytritol, javorový sirup…).
1 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 ml oleje, 200 ml jahodového kefírového mléka (vyzkoušejte naše kefírové jahodové mléko Ranko), 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 50 g čokolády na vaření, čerstvé jahody