Tyto snadné čokoládové kuličky vám zaberou pouze chvilku, nejsou náročné na spotřebu nádobí a můžete je podávat i jako skvělé vánoční cukroví. Každopádně si myslíme, že je zařadíte do celoročních dezertů.
Sýr cottage je známý pro svou typickou chuť a málokoho napadne využít jej i do sladkých jídel. Vyzkoušejte však tento recept na čokoládové řezy se sýrem cottage a budete chutí mile překvapeni. Na čokoládové řezy budeme potřebovat: Na korpus: 440 g polohrubé mouky, 220 g cukru krupice, 110 ml oleje, 220 ml vlažného mléka, 2 až 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 vejce a 100 g čokolády. Na krém pak: 1 šlehačku 33%, 100 g hořké čokolády a 100 g sýra cottage.
370 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 150 g rozpuštěného másla, 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 200 g sušených brusinek (brusnic), máslo na potření a moučkový cukr na posypání
400 g červené řepy, 1 jablko, 1 malá cibule, 50 g křenu, sůl, 2 lžičky cukru, kmín, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, zelená petrželka nebo kopr Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (doporučujeme vzít si rukavice). Řepu dáme do misky a přidáme k ní nastrouhané jablko, drobně pokrájenou cibulku a jemně nastrouhaný křen. Osolíme, ocukrujeme a přidáme trochu kmínu. Olej s citronovou šťávou promícháme a nalijeme přes salát. Jemně promícháme, přidáme trochu nasekané petrželky či kopru a můžeme servírovat.