Na olivovém oleji osmažíme zprudka klobásky. Poté, co je vyndáme z pánve, vložíme na ni slaninu a tu osmažíme. Cherry rajčátka rozpůlíme a rovněž rychle osmažíme na pánvi spolu s rozčtvrcenými žampiony. V menším kastrůlku ohřejeme fazole z plechovky. Na másle osmažíme volská oka a v toustovači dozlatova opečeme tousty. Vše naaranžujeme na talíř a podáváme.
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme k nim vejce s prolisovaným česnekem a přisypeme hladkou mouku. Osolíme, opepříme, ochutíme trochou majoránky a vše pečlivě promícháme. Takto připravené těsto dáváme po částech do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Upečené vafle ihned podáváme – podle chuti například s pomazánkou nebo jako přílohu.
Čaj připravený z šípků dělávaly už naše babičky. Šípky totiž obsahují až patnáctkrát více vitamínu C než citrony! Na šípkový čaj budeme potřebovat: asi 20 g čerstvých či sušených šípků a 1 litr vody.
Máme pro vás ještě jeden skvělý recept s cuketou. Ohromí vás svou vláčností těsta a brusinky dodají každému soustu dokonalý chuťový zážitek. Na cuketové řezy s brusinkami si připravíme: 1 střední cuketu, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíci prášku do pečiva, 2 hrnky moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce a 1 hrnek sušených brusinek.