Snídaně

Vyberte si z 184 receptů

25 dubna., 2024
Sladká jídla

Ovesné lívanečky s ovocem

60 g ovesných vloček, asi 25 g vlašských nebo lískových ořechů, 1 lžíce kakaa (např. kakao COOP Premium), 2 vejce, 6 lžic bílého jogurtu (doporučujeme jogurt Ranko), 2 lžíce medu, trochu vody, olej na smažení, zakysaná smetana a ovoce podle chuti na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
25 dubna., 2024
Moučníky pečené

Citronový chlebíček

Vyzkoušejte tento snadný recept na vláčný a velmi netradiční citronový chléb. Doplňte jej domácí marmeládou či jemným citronovým krémem a skvělou svačinu nebo dezert máte na světě. Budeme potřebovat: 120 g másla, 2 vejce, 1 a ¼ hrnku cukru krupice, 1 a ½ hrnku hladké mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 1/2 hrnku mléka a 1 větší citron.
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2024
Pomazánky

Pomazánka z pečených paprik

Co si dnes udělat pomazánku z pečených paprik? Nejenže je opravdu snadná na přípravu, ale její výrazná a výborná chuť vás mile překvapí. Navíc ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku! Budeme potřebovat: 4 červené papriky, 200 g krémového sýra (například žervé Ranko), trochu zelených bylinek (pažitky, petrželky…), 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř.
Číst dále »
0 komentářů
12 dubna., 2024
Domácí výrobky

Domácí bylinkové máslo ze smetany

Máte rádi bylinkové máslo? Můžete si jej připravit ze smetany, nebo narychlo – rovnou z klasického másla. Výborné jsou obě! Na to poctivé domácí budeme potřebovat: 2 kelímky smetany ke šlehání (33% tuku) – nejlépe naši značku Ranko, sůl, čerstvé bylinky podle chuti (pažitku, petrželku, kopr, tymián, bazalku apod.)
Číst dále »
0 komentářů

Svačinka s cottage sýrem a ředkvičkami

2 ks čerstvého pečiva (např. celozrnné housky), 2 stroužky česneku, 250 g cottage sýra, sůl, 1 svazek čerstvých ředkviček a nasekaná čerstvá pažitka, petrželka nebo jarní cibulka na posypání
Číst dále »
0 komentářů

Plněná vejce

10 natvrdo uvařených vajíček, 1 bílý smetanový jogurt (doporučujeme náš bílý jogurt Ranko), 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, hrubě mletý pepř a petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
2 dubna., 2024
Saláty

Vajíčkový salát

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim nastrouhané sterilované okurky a najemno pokrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, majonézu a hořčici. Vše jemně promícháme a ochutíme solí a mletým pepřem. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
29 března., 2024
Velikonoční pokrmy

Velikonoční bochánek (mazanec)

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse rozmícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a sůl. Zaděláme kváskem, přilijeme žloutky a přidáme citronovou kůru. Vše vymícháme v hladké, tužší těsto.  Přidáme rozinky namočené v tuzemáku (i s tuzemákem) a mandle. Poprášíme moukou a necháme zakryté v teple asi hodinu odpočívat. Pak na plech vytvarujeme jeden velký nebo dva menší bochánky a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Před vložením do trouby nahoře bochánek křížem „nastřihneme“ a oblepíme proužky pečicího papíru, aby bochánky vyběhly nahoru a ne do stran. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem (aby měl bochánek zlatavou barvu), posypeme plátky mandlí (popř. ovesnými vločkami) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Po zapečení (asi po 10 až 15 minutách) proužky odstraníme. Pečeme dalších 30 až 45 minut při 175°C. Po upečení bochánek pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Pomazánky

Tvarohová pomazánka s mrkví

250 g polotučného tvarohu (vyzkoušejte některý z našich tvarohů Ranko), 50 g másla o pokojové teplotě, 2 uvařená vejce, 2 najemno nastrouhané mrkve, trochu nastrouhaného zázvoru (nemusí být), sůl, pepř, bylinky (např. jarní cibulka nebo čerstvý koriandr) na chuť i ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky