370 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 150 g rozpuštěného másla, 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 200 g sušených brusinek (brusnic), máslo na potření a moučkový cukr na posypání
Říká se, že snídaně je základ dne. Pochutnejte si tedy hned po ránu na dokonalých toastech s osmaženou křupavou slaninou a rozpečeným sýrem čedar. Na 5 toastů budeme potřebovat: 10 plátků toastového chleba, 10 plátků sýra čedar a 200 g anglické slaniny (nakrájené na plátky).
Znáte tvarohové smetanové krémy pro děti? Tak my jsme z nich připravili výborné lívanečky! Na tvarohové lívanečky si připravíme: 210 g (3 ks) tvarohového Papánka Ranko (popř. jiný smetanový tvarohový krém), 200 ml mléka, 2 vejce, špetku soli, trochu vanilkového extraktu, pár kapek stévie (nebo jiného sladidla), 1 hrnek (150 g) hladké mouky (špaldové či klasické pšeničné), 1/2 sáčku prášku do pečiva, trochu oleje na opečení a zdobení podle chuti.
Banány oloupeme a vhodíme do mixéru. Přidáme vajíčka a důkladně rozmixujeme v hustší směs. Do ní ještě vmícháme kokosovou moučku. Na pánvi si rozpálíme lžičku kokosového oleje. (Kokosový olej je velmi vhodný na smažení, jelikož je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Navíc lívanečkům dodá úžasnou vůni.) Malé množství těsta klademe na pánev a malé lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Před další várkou lívanečků vždy přidáme další lžičku kokosového oleje na smažení. Dozlatova opečené lívanečky ihned podáváme – podle chuti můžeme ještě přelít tekutým medem.
Už jste někdy vyzkoušeli hummus s červenou řepou? Nejenže na talíři skvěle vypadá, hlavně skvěle chutná! Budeme potřebovat 100 g červené řepy, 200 g cizrny, 100 g sezamové pasty neboli tahini pasty, šťávu z jednoho citronu, 3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli, mletého kmínu a mletého pepře.