Mrkev očistíme a dáme do hrnce vařit na 20 minut. Zcedíme a necháme vychladnout. Studenou ji rozmixujeme společně s oloupanými pomeranči v 1 litru vody. V dalším 1 litru vody svaříme krystalový cukr. Dále povaříme ještě 3 litry vody s kyselinou citronovou. Potom vše procedíme do větší nádoby a promícháme. Takto připravený džus vydrží v chladu více než týden. Poznámka: Stejně můžeme připravovat citronový džus, kde pomeranče nahradíme 2 citrony.
Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme vajíčka (asi 5 minut) a na závěr přidáme trochu mléka, aby byla vajíčka vláčná. Nakrájíme chléb na plátky a podle libosti jej můžeme také opéct (na oleji nebo nasucho v toustovači). Do vajíček zamícháme nadrobno pokrájenou petrželku, přidáme sůl a mletý bílý pepř. Směs navrstvíme na plátky chleba a poklademe kousky uzeného lososa. Ozdobíme ještě kouskem petrželky a můžeme podávat.
Snažíte se jíst zdravě bez zbytečných tuků, ale chutě na sladké vás honí neustále? Tento dezert si můžete dopřát třeba každý den naprosto bez výčitek! Kromě toho, že neobsahuje žádné zbytečné kalorie, je také plný bílkovin a nutričně vyvážený, takže se hodí jako ideální svačinka na doplnění energie. A nebo jenom jako mlsání ke kávě. Zkuste ho hned!