Snídaně

Vyberte si z 184 receptů

13 ledna., 2023
Moučníky pečené

Bábovka z mikrovlnky

Už jste zkoušeli někdy připravit bábovku v mikrovlnce? Je výborná! Na bábovku v mikrovlnce si připravíme: 3 žloutky, 2/3 sklenice (asi 150 ml) studené vody, 2/3 sklenice (asi 150 ml) oleje, 150 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 20 g kvalitního kakaa (doporučujeme naše kakao COOP Premium), 2/3 kypřicího prášku do pečiva, 3 bílky a moučkový cukr na posypání.
Číst dále »
0 komentářů

Sendvič s balkánským sýrem a sušenými rajčaty

Nebaví vás k svačině či večeři stále ty samé chleby nebo housky? Vytvořte si skvostně vypadající a jednoduchý sendvič, po kterém se ihned zapráší!
Číst dále »
0 komentářů
9 ledna., 2023
Pomazánky

Pomazánka z naťové cibulky

svazek jarní (naťové) cibulky, 2 stroužky česneku, 2 kelímky termizovaného sýra Duko, 2 lžíce zakysané smetany Ranko, 1/2 jablka, sůl, špetka cukru, trochu citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
6 prosince., 2022
Nápoje studené

Koktejl z červené řepy a křenu

1 středně velká červená řepa, 1 středně velké jablko, 1 lžička strouhaného křenu, 150 ml vody, citronová šťáva, špetka soli
Číst dále »
0 komentářů
19 října., 2022
Dětská jídla

Dětský ovocný talíř

1 kiwi, 1 banán, 1 mandarinka (bez pecek)
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2022
Předkrmy a lehká jídla

Snídaňový sandwich s cottage sýrem a švestkami

Sezóna švestek je v plném proudu a proto neváhejte a vyzkoušejte tento snadný recept na originální a vydatnou snídani nebo svačinu. Nebudete litovat! Na sandwich s cottage sýrem a švestkami si připravíme: 4 plátky toastového chleba, 1 lžíci másla, 4 lžíce sýra cottage, 2 lžíce medu (nemusí být), 2 větší švestky a bylinky na ozdobu (nemusí být).
Číst dále »
0 komentářů
28 července., 2022
Zavařování a nakládání

Brusinkový džem

1 kg čerstvých brusinek, 1 hrnek vody, 500 g medu, šťáva z 1 citronu, 2 kousky celé skořice
Číst dále »
0 komentářů
28 července., 2022
Zavařování a nakládání

Ostružinový džem

Ostružiny omyjeme vodou a dáme je do kastrolu. Do plátěného pytlíčku vložíme celou skořici spolu s hřebíčky a přidáme jej k ostružinám. Přivedeme pomalu k varu a ostružiny při tom mírně rozmačkáme mačkadlem na brambory. Poté přidáme Želírfix 2:1 rozmíchaný ve 2 lžících cukru a necháme asi 4 minuty probublávat na mírném ohni. Přisypeme zbývající cukr a povaříme poslední 2 minuty. Stáhneme z ohně, pytlíček s kořením vyndáme a vmícháme citronovu šťávu s tuzemákem. Horký džem naplníme do vymytých a vysušených skleniček, uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Číst dále »
1 komentář
28 července., 2022
Zavařování a nakládání

Borůvkový džem

1 kg borůvek, 1 želírovací cukr (např. Dr. Oetker Extra 2:1), 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky