Silvestr

Vyberte si z 108 receptů

12 listopadu., 2020
Luštěniny, Pomazánky,

Cizrnová pomazánka zvaná Hummus

Z plechovky s cizrnou slijeme šťávu, přičemž si ji necháme na později. Do mixéru vsypeme cizrnu, přidáme olivový olej, sezamovou pastu tahini, trochu šťávy z cizrny, citronovou šťávu, utřený česnek a sůl. Všechno mixujeme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká pomazánka. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat více slité šťávy z cizrny. Podle chuti ještě můžeme dochutit solí nebo citrónem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s pita chlebem nebo jiným čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rýžové víno (Sake)

3 l vody, 1 kg krystalového cukru, 1/2 kg rýže, 1 kostka droždí, 50 g rozinek, 6 ks nového koření, 6 ks hřebíčku, 1 vanilkový lusk, kus (asi 5 cm) čerstvého zázvoru, 1 chemicky neošetřený pomeranč, 1 chemicky neošetřený citron
Číst dále »
3 komentáře

Houby naložené v oleji

1 kg pevných hub (lišky, malé hříbky apod.), sůl, kmín drcený nebo hrubě mletý, hrubě mletý pepř, celý kmín, olej (např. olivový nebo jiný kvalitní)
Číst dále »
0 komentářů
29 června., 2020
Předkrmy a lehká jídla

Slaninové muffiny s vajíčkem

4 až 5 plátků toastového chleba, tvrdý sýr čedar, anglická slanina, vajíčko, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
27 listopadu., 2019

Smažené lotosové chipsy

2 ks oddenku čerstvého lotosového kořenu, olej na smažení, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Smažené cibulové kroužky

3 větší cibule, vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení, sůl, koření dle chuti
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané papriky

Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Poté je pokrájíme na kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka, česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Papriky klademe do sklenic, kde je prokládáme kolečky cibule a plátky česneku. Podle chuti přidáme i čerstvou bazalku. Do každé sklenice přidáme na špičku nože Pomůcky ke konzervování. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí a vařící nálev nalijeme na papriky. Do každé sklenice přidáme jednu lžíci olivového oleje. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme na pečicí plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a vložíme do spodní poloviny předehřáté trouby (elektrická trouba: 95 °C, plynová trouba: stupeň 1). Pečeme (zavařujeme) 70 minut.
Číst dále »
0 komentářů

Smažené sýrové prsty

Sýr necháme okapat (to v případě mozzarelly) a poté si ho nakrájíme na asi prst silné a dlouhé hranolky či válečky. Osolíme je a obalíme v mouce smíchané s trošku mletého barevného pepře, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme k nim například rajčatovou omáčku (salsu). Poznámka: Náš recept na pikantní rajčatovou omáčku (salsu) přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnová pomazánka s avokádem

1 plechovka vařené cizrny, 1 zralé avokádo, citron, sůl, pepř, jarní cibulka, chilli
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky