Silvestr

Vyberte si z 108 receptů

Vajíčková pomazánka

6 natvrdo uvařených vajec, 80 g másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 jarní cibulky nebo svazek čerstvé pažitky, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
2 dubna., 2024
Saláty

Vajíčkový salát

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim nastrouhané sterilované okurky a najemno pokrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, majonézu a hořčici. Vše jemně promícháme a ochutíme solí a mletým pepřem. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
1 dubna., 2024
Saláty

Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kousky, kyselé okurky nahrubo nastrouháme. Přidáme pokrájené listy medvědího česneku, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a jemně vše promícháme. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Ředkvičkový salát s vajíčkem

2 svazky ředkviček, 1/2 salátové okurky, 2 vařená vejce, 2 vařené brambory, 2 až 4 lžíce bílého jogurtu (doporučujeme náš smetanový bílý jogurt Ranko), sůl a čerstvé zelené bylinky (např. pažitka či petrželka)
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024
Polévky teplé

Krémová česnečka z medvědího česneku

1 hrst (asi 150 g) čerstvých listů medvědího česneku, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla (vyzkoušejte naše máslo Ranko), 1 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, sůl, bílý pepř
Číst dále »
0 komentářů
5 března., 2024
Pomazánky

Česneková pomazánka

1 vanička měkkého tvarohu (vyzkoušejte měkký tvaroh Ranko), 4 až 6 stroužků česneku, sůl
Číst dále »
0 komentářů
26 února., 2024
Pomazánky

Pomazánka z červené řepy a tvarohu

Zdravá, rychlá a lehká pomazánka, která jistě potěší chuťové buňky každého milovníka červené řepy. Budeme potřebovat: 250 g předvařené červené řepy, 1 vanička (nízkotučného) tvarohu, 2 stroužky česneku, 1 menší červená cibule a sůl s pepřem podle chuti.
Číst dále »
0 komentářů
20 února., 2024
Přílohy

Česnekový pita chléb

Do velké mísy dáme rozdrobené kvasnice s vlažnou vodou, přidáme 3 hrnky prosáté mouky a vše řádně spojíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zbytek prosáté mouky a vše dobře prohněteme tak, aby vzniklo husté táhlé těsto. To si položíme na pomoučený vál a začneme ho ručně silou hníst. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mouky, aby nám vzniklo hladké a pružné těsto. Poté si hotové těsto pomažeme ze všech stran olivovým olejem a dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou. Těsto necháme 1 až 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 kusy, ze kterých vytvoříme ovály dlouhé asi 20 cm. Přemístíme je na plechy vyložené pečicím papírem a shora uděláme (namočeným prstem) důlky do řad. Propíchané chleby pokapeme olivovým olejem. Připravené plechy vložíme do předehřáté trouby na 240 °C a pečeme přibližně 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. Upečený česnekový pita chléb necháme vystydnout a poté zabalíme do utěrky, aby nám neztvrdnul. Podáváme jako přílohu k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Číst dále »
0 komentářů
12 února., 2024
Moučníky pečené

Jablečné růže z listového těsta

Chcete překvapit něčím neobvyklým a připravit nejen chuťově skvělý, ale také nápaditý dezert? Pak vyzkoušejte tyto jablečné růže! Co budeme potřebovat? 1 listové těsto, 2 velká sladká jablka, 1/2 citronu, džem nebo lískooříškovou pomazánku, skořicový cukr, 1 hrnek vody, 1 vejce (na potření) a moučkový cukr (na posypání).
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky