Pro gurmány

Vyberte si z 483 receptů

21 srpna., 2024
Nápoje studené

Aperol Spritz

Tento oblíbený letní drink krásně voní po pomerančích a jeho barva je přímo magicky oranžová… Ano, je to Aperol Spritz a připravit si ho doma je úplná hračka! Připravíme si na něj: led, 20 ml perlivé vody (doporučujeme naši perlivou minerální vodu MAXIA), 60 ml prosecca, 40 ml likéru aperol a plátek pomeranče.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí kokosové mléko

Připravte si s námi domácí kokosové mléko. Je výborné a neskutečně zdravé! Připravíme si na něj: 1 hrnek strouhaného kokosu, 2 a 1/2 hrnku vody, med, třtinový cukr nebo agávový sirup (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
16 srpna., 2024
Přílohy

Zeleninové hranolky z trouby

1 kg pevné zeleniny (mrkev, petržel, předvařená červená řepa, celer…), 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje a zelené bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí bramborové lupínky

1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Číst dále »
0 komentářů
15 srpna., 2024
Grilované pochoutky

Grilované papriky

8 až 10 červených paprik, 1 dl olivového oleje, 1 lžíce vinného octa, 6 stroužků česneku, svazek listové petrželky, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Citronová marináda na drůbeží maso

3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce limetové šťávy, kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu nakrájená na proužky, hrst čerstvé meduňky, špetka bílého pepře, sůl
Číst dále »
0 komentářů
15 srpna., 2024
Nápoje studené

Netradiční limetková limonáda

Na první pohled zvláštní kombinace limetkové šťávy a kondenzovaného mléka, ale věřte, že chuť této limonády vás odrovná. Štiplavost limety a bazalky výborně ladí s krémovou a sladkou chutí mléka. Na 1 litr si nachystejte: 5 větších limetek, pár lístků bazalky, ½ hrnku kondenzovaného mléka, 1 litr vody, led, plátky limetky a bazalku na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Zapečený lilek s kuskusem

Lilky si omyjeme a podélně rozkrojíme. Vydlabeme dužinu, kterou překrájíme na malé kousky. Do menší misky vysypeme kuskus a připravíme dle návodu. Mezitím si dáme na olej dozlatova osmažit cibulku, ke které přidáme vydlabanou lilkovou dužinu a smažíme zhruba 5 minut dokud lilek nezměkne. Osmažené lilky a rajčátka rozkrojená napůl  smícháme s hotovým kuskusem do kterého na závěr rozdrobíme balkánský sýr, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Hotovou směsí plníme vydlabané lilky. Vložíme do trouby a zapékáme při 200°C zhruba 45 min. Poznámka: K zapékaným lilkům s kuskusem se výborně hodí jogurtový dip s koprem. Recept na něj najdete ZDE 
Číst dále »
0 komentářů
9 srpna., 2024
Přílohy

Chléb s bazalkovým pestem

Řekne-li se bazalkové pesto, okamžitě si jej představíme s těstovinami. Ovšem my vás dnes přesvědčíme, že vynikající je také s chlebem. Pestem si krajíc chleba nebudeme potírat, ale bude přímo součástí těsta na vynikající domácí chléb. 400 g hladké mouky, 5 g sušeného droždí, 20 g cukru, 20 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy, 2 vejce, 50 ml mléka, 190 ml vody, 190 g bazalkového pesta, sůl, kousek tvrdého sýra a čerstvé bazalky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky