Pro gurmány

Vyberte si z 490 receptů

15 září., 2017
Omáčky a dresinky

Asijská zázvorová omáčka

5 cm čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, 2 chilli papričky, 1 hrst koriandru, 1 a 1/2 lžíce rybí omáčky, 5 lžic oleje
Číst dále »
14 srpna., 2017
Moučníky pečené

Limetkový koláč s tvarohem

Těsto: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g změklého másla (např. máslo Ranko) Náplň: 4 kostky měkkého tvarohu (doporučujeme např. polotučný tvaroh Ranko), 140 g krupicového cukru, 5 vajec (bíky a žloutky zvlášť), trošku soli, 2 chemicky neošetřené (bio) limetky
Číst dále »
11 července., 2017
Ryby a mořské plody

Mangový salát s krevetami

1 větší mango, 15 ks tygřích krevet, 250 g listového salátu, 1 až 2 lžíce medu, bílá cibulka, 1 zelená paprika, 1 citron, 1 kousek čerstvého zázvoru, 500 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Číst dále »
7 července., 2017
Saláty

Caprese salát s fíky

Italskou klasiku s rajčaty a mozzarellou jistě všichni znají. Co takhle ale chutě trochu pozměnit a překvapit originálním a osvěžujícím salátem s exotickými fíky?
Číst dále »
20 června., 2017
Zmrzliny a nanuky

Skořicová zmrzlina s fíky

Vyrobte si doma skvělou skořicovou zmrzlinu. Budete potřebovat pouze: 250 g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, 50 g moučkového cukru, 2 ks vanilkového cukru, 8 fíků, 1 lžíce mleté skořice
Číst dále »
2 května., 2017
Těstoviny

Těstoviny s chřestem a krevetami

350 g těstovin (např. fettuccine), svazek zeleného chřestu, 200 g krevet (chlazených nebo mražených), olivový olej, 1 červená paprika, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, barevný mletý pepř, sůl, 1 dl bílého vína
Číst dále »

Chřest s kozím sýrem

Zelený chřest zbavený dřevnatého konce dáme na 8 až 10 minut vařit do osolené vody, do níž přidáme plátek másla a plátek limetky. Mezitím si nakrájíme kozí sýr na malé kostičky. Uvařený chřest opatrně slijeme a naservírujeme na talíř. Takto připravený ho posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami kozího sýra. Opepříme čerstvě mletým pepřem, osolíme a přidáme měsíček limetky na ozdobu. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Číst dále »
24 dubna., 2017
Saláty

Salát z cukrových lusků s rostbífem

500g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce červeného vína, ½ lžíce worcestrové omáčky, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej
Číst dále »
21 dubna., 2017
Ryby a mořské plody

Maki sushi

1 hrnek lepkavé rýže (nishiki), 200 ml horké vody, 2 lžíce rýžového octa (su), 1 lžíce sladkého rýžového vína, sůl, sušené plátky mořských řas (nori), kousky čerstvé a velmi kvalitní ryby (tuňák, losos nebo krevety), kousky čerstvé zeleniny (např. okurky nebo avokádo), kvalitní sójová omáčka, mletý japonský zelený křen (wasabi), marinovaný zázvor (bílý nebo růžový)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky