Pro gurmány

Vyberte si z 474 receptů

24 dubna., 2017
Saláty

Salát z cukrových lusků s rostbífem

500g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce červeného vína, ½ lžíce worcestrové omáčky, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
21 dubna., 2017
Ryby a mořské plody

Maki sushi

1 hrnek lepkavé rýže (nishiki), 200 ml horké vody, 2 lžíce rýžového octa (su), 1 lžíce sladkého rýžového vína, sůl, sušené plátky mořských řas (nori), kousky čerstvé a velmi kvalitní ryby (tuňák, losos nebo krevety), kousky čerstvé zeleniny (např. okurky nebo avokádo), kvalitní sójová omáčka, mletý japonský zelený křen (wasabi), marinovaný zázvor (bílý nebo růžový)
Číst dále »
0 komentářů
30 března., 2017
Moučníky pečené

Domácí Sachrův dort

150 g kvalitní hořké čokolády (obsah kakaa minimálně 70%), 150 g másla, 100 g cukru krupice, 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť), 1 lžička vanilkového extraktu, 50 g mandlové mouky, 100 g hladké mouky, meruňkový nebo rybízový džem a čokoládová poleva.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí turecký chléb

Byli jste někdy v Turecku? Už jste někdy ochutnali turecké placky alias turecký chléb? Jestli ne, udělejte si pár minut času a vyzkoušejte je podle našeho receptu. Je to tak snadné, že to za zkoušku rozhodně stojí! Připravte si k nim například hummus, rajčatový nebo česnekový dip, pečené jehněčí maso na špízu, zeleninu a užijte si tak pravé turecké hody!
Číst dále »
0 komentářů
22 března., 2017
Nápoje studené

Krémový kávový shake

Milujete ovocné koktejly? A milujete kávu? Spojte to dohromady a máte perfektní kávový shake, který se lahodně rozplývá na jazyku.
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová roláda se sýrem a šunkou

Roláda: 400 g mraženého špenátu, 3 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, olej Náplň: 200 g tvarohového sýru typu lučina, 100 g tvrdého sýra, 100 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku, sůl, 200 g kvalitní šunky
Číst dále »
1 komentář
28 února., 2017
Moučníky pečené

Mrkvový dort s tvarohem

350 g cukru, 4 vejce, 300 g mrkve, trochu citrónové kůry, špetka soli, 80 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 300 g měkkého tvarohu, 5 lžic tuzemáku, 1 vanilkový lusk, máslo na vymazání dortové formy, kousek nastrouhané mrkve na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
22 února., 2017
Vepřové maso

Orlická specialita zvaná Rampušák

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra, slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Na ohni ponecháme do té doby, než je maso měkké. Podáváme posypané pokrájenou jarní cibulkou a jako přílohu servírujeme rýži, brambory, hranolky nebo bramboráčky. Poznámka: Tato specialita dostala jméno podle horského ducha, vládce a ochránce Orlických hor. Rampušák je odpovědný za počasí, je patronem sportovců a Horské služby a nad horami vládne v zimě. V létě přebírá vládu princezna Kačenka, která chrání přírodu a má blíže k dětem.
Číst dále »
0 komentářů
9 února., 2017
Hovězí maso

Hovězí steak s chřestem

300 g hovězího steaku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého zeleného pepře, smetana na šlehání
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky