Pro gurmány

Vyberte si z 488 receptů

17 května., 2018
Pomazánky

Avokádová pomazánka

1 zralé avokádo, 2 kelímky sýra žervé (doporučujeme naše žervé Ranko COOP), 1 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťáva z 1 limetky (popř. citronu), sůl, mletý pepř
Číst dále »
16 března., 2018
Ryby a mořské plody

Losos se zeleninou

2 kousky lososa, 1 cibule, 250 g fazolových lusků, 150 g mrkviček, trochu olivového oleje, 3 lžíce bílého vína (např. Árie), 2 dl zeleninového vývaru, trochu zakysané smetany (vyzkoušejte zakysanou smetanu Ranko), sůl, mletý bílý pepř, citronová šťáva, čerstvý kopr
Číst dále »

Domácí hořčice

2/3 hrnku hořčičného semínka, 1/2 hrnku sezamového semínka, 1 lžička mořské soli, 1 a 1/2 hrnku bílého vína
Číst dále »
28 prosince., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Topinka s pošírovaným vejcem

Také vás už nudí klasická topinka s česnekem? Vyzkoušejte tuhle delikatesu se špenátem a pošírovaným vejcem. Nepohrdne jí žádný gurmán.
Číst dále »
6 prosince., 2017
Hovězí maso

Chili s masem (chili con carne)

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, poté ji na olivovém oleji v hrnci zpěníme společně s jemně nasekaným česnekem. Na pánvičku s trochou oleje si dáme mleté maso s drceným kmínem a zprudka orestujeme (restujeme tak dlouho, dokud mleté maso neztratí svou růžovou barvu). Poté přidáme k cibuli a česneku. K masové směsi  dále přidáme rajčata, najemno nakrájenou papriku a kukuřici. Dochutíme cukrem, solí, pepřem, chilli a sladkou paprikou. Dusíme přibližně 20 minut (pokud je masová směs moc hustá, můžeme naředit trochou vody). Poté přimícháme scezené fazole a necháme ještě asi 10 minut provařit. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
31 října., 2017

Dýňový puding

1 menší dýně hokkaido, 100 ml mléka, 1 vanilkový lusk, špetka skořice, špetka muškátového oříšku, med
Číst dále »
6 října., 2017
Pomazánky

Paštika z vepřových jater

2 housky, 600 g vepřových jater, 2 bílky, 2 lžíce paštikového koření, sůl, mletý černý pepř, máslo na vymazání
Číst dále »
19 září., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Červená řepa s nivou

Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a přesto tak lahodnou chutí. Ideální na lehkou večeři nebo jako netradiční příloha k masu.
Číst dále »
15 září., 2017
Omáčky a dresinky

Asijská zázvorová omáčka

5 cm čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, 2 chilli papričky, 1 hrst koriandru, 1 a 1/2 lžíce rybí omáčky, 5 lžic oleje
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky