Pro gurmány

Vyberte si z 485 receptů

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
7 října., 2024
Houby

Plněné houby se slaninou a sýrem

Nejprve si očistíme houby. Poté pokrájíme sýr se šunkou na malé kousky, ochutíme prolisovaným česnekem a touto náplní naplníme připravené houby. Přendáme na pekáček, naplněné houby překapeme olivovým olejem a posypeme nejemno nasekanými bylinkami. Osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 180°C, kde pečeme 15 až 20 minut dozlatova. Podáváme jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo (třeba se salátem).
Číst dále »
0 komentářů

Domácí sušená zelenina do polévek

1/2 kg mrkve, 1/2 kg petržele, 1/4 kg celeru (včetně řapíků), 2 cibule, 8 stroužků česneku, 2 červené papriky, 2 hrsti čerstvých hub (např. hříbků nebo žampionů), bylinky podle chuti a možností (libeček, zelená petrželka, pažitka, bazalka…), 150 g hrubozrnné soli, 10 kuliček barevného pepře
Číst dále »
0 komentářů

Zeleninový pokrm Ratatouille

1 větší lilek, 2 menší cukety, 2 červené nebo žluté papriky, 1 malá dýně hokkaido, 3 cibule, olivový olej, 2 plechovky loupaných krájených konzervovaných rajčat, 6 stroužků česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, bylinky podle chuti (bazalka, tymián, rozmarýn… atd)
Číst dále »
0 komentářů
2 října., 2024
Sladká jídla

Dýňové vafle

Z dýní nemusíte uvařit pokaždé jen polévku. Vyzkoušejte tyto sladké vafle, které na vás dýchnou chutí podzimu. Na dýňové vafle si připravíme: 2 vejce, 2 lžíce cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku dýňového pyré, 1 lžíci prášku do pečiva, 1/2 lžičky mleté skořice, špetku muškátového oříšku, špetku anýzu a 1/2 hrnku hladké mouky.
Číst dále »
0 komentářů
2 října., 2024
Drůbež

Pečené kuře s jablky

1 kuře, směs koření na pečené či grilované kuře, 4 jablka, 1/2 litru tmavého piva, 200 g másla, čerstvý rozmarýn (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
1 října., 2024
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů

Šípková zavařenina

1 kg čerstvě natrhaného šípku, 1 kg cukru (nejlépe třtinového), 2 lžičky mletého hřebíčku, 2 lžičky mleté skořice a tuzemák.
Číst dále »
0 komentářů
25 září., 2024
Moučníky pečené

Čokoládové muffiny s černým pivem

Netradiční chuť jemných čokoládových muffinů doplněných černým pivem, které jim dodá vláčnost – tu si rozhodně zamilujete! Na čokoládové muffiny s černým pivem budeme potřebovat: 1 hrnek hladké mouky, 4 lžíce kakaa (doporučujeme naše holandské kakao COOP Premium), 1/4 lžičky soli, 200 g hořké čokolády, 6 lžic másla, 1 hrnek cukru krystal, 4 vejce a 1 hrnek černého piva.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky