Pro gurmány

Vyberte si z 485 receptů

21 listopadu., 2022
Drůbež

Kuřecí prsa s hořčično-medovou omáčkou

4 kousky kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, asi 3 lžíce řepkového či slunečnicového oleje (vyzkoušejte řepkový či slunečnicový olej COOP Premium), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 150 ml smetany (doporučujeme naši smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, čerstvé bylinky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2022
Drůbež

Sendvič s kuřecím masem

Také už nevíte, co byste dětem připravili do školy ke svačině a mohli to zároveň přibalit i sobě jako oběd do práce? Tento sendvič vám bude chutnat všem! Na kuřecí sendvič si připravíme: 8 plátků toastového chleba Klasik (můžeme použít pšeničný světlý nebo vícezrnný tmavý), kuřecí prsa, sůl, mletý pepř, přepuštěné máslo (popř. olej na smažení), 10 plátků kvalitní slaniny, 2 lžíce zakysané smetany, trochu soli a nasekaných bylinek (koriandr, petrželka…), 2 rajčata, kousek okurky hadovky, 1 červenou cibuli (nemusí být) a listy zeleného salátu.
Číst dále »
0 komentářů
14 října., 2022
Předkrmy a lehká jídla

Česnekové tyčinky

Máme pro vás recept na výborné domácí česnekové tyčinky, které si nejvíce vychutnáte s kvalitním olivovým olejem! Budeme na ně potřebovat: 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 1 lžičku cukru krupice, 1 lžičku soli, 20 g droždí, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 ml mléka, 100 ml teplé vody, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, hrubozrnnou sůl a vajíčko na potření.
Číst dále »
0 komentářů
14 října., 2022
Bezmasá jídla

Květákové tortily

1 menší květák, 4 vejce, sůl, pepř, bylinky dle chuti, citronová šťáva a trochu olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů

Cibulová marmeláda

1 kg cibule, 100 g másla, 2 stroužky česneku, 200 g cukru, 4 kuličky černého pepře, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky (koření), 4 dl bílého vína, trochu balzamikového octa
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2022
Předkrmy a lehká jídla

Snídaňový sandwich s cottage sýrem a švestkami

Sezóna švestek je v plném proudu a proto neváhejte a vyzkoušejte tento snadný recept na originální a vydatnou snídani nebo svačinu. Nebudete litovat! Na sandwich s cottage sýrem a švestkami si připravíme: 4 plátky toastového chleba, 1 lžíci másla, 4 lžíce sýra cottage, 2 lžíce medu (nemusí být), 2 větší švestky a bylinky na ozdobu (nemusí být).
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2022
Omáčky a dresinky

Švestková omáčka s česnekem

Švestková povidla dáme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet s vodou a přidáme prolisovaný česnek. Nad mírným plamenem podusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme i sladkou papriku a chilli se solí. Ještě horkou omáčku můžeme nalít do vymyté a vysušené sklenice, uzavřít víčkem a obrácené dnem vzhůru nechat vychladnout. Anebo ji rovnou použijeme jako přílohu ke grilovanému masu. Poznámka: Při přípravě vyzkoušejte naše švestková povidla z trouby – recept na ně přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2022
Moučníky pečené

Švestkový cheesecake

Svěží a lehce nakyslá chuť švestek výborně doplní sladký krém a sušenkový korpus. Tento dezert si zamilujete! Na švestkový cheesecake si připravíme: trochu másla na vymazání formy a trochu hrubé mouky na vysypání formy. Dále pak: 200 g máslových sušenek, 70 g másla, 250 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 150 g moučkového cukru, 1/2 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžáci vanilkového extraktu a zralejší švestky.
Číst dále »
0 komentářů

Houby naložené v octě

Houby očistíme a nakrájíme na přiměřeně velké kousky. Do hrnce dáme vodu a do ní přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření a bobkový list (vše v množství podle litrů vody). Vhodíme houby a předvaříme je podle tvrdosti 10 až 20 minut. Po dobu varu sbíráme vzkypělou pěnu a případné nečistoty. Vývar slijeme a houby opláchneme na sítku studenou vodou. Nyní si připravíme nálev: Veškeré ingredience na nálev necháme zhruba 5 minut povařit, přecedíme a koření rovnoměrně rozdělíme do čistých (vymytých a vysušených) sklenic. Předvařené houby necháme dobře okapat a naplníme je asi do tří čtvrtin každé sklenice. Sklenice zalijeme připraveným nálevem a pečlivě uzavřeme víčkem. Sterilujeme 25 minut při 100°C zcela ponořené ve vodě. Poznámka: Spolu s houbami můžeme do skleniček přidat i čerstvou zeleninu (cibuli, mrkev, sladkou paprikou, patizon apod.) s koprem nebo i kouskem pálivé feferonky.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky