Pro gurmány

Vyberte si z 490 receptů

Bylinková marináda s octem

2 lžíce balzamikového octa, 50 ml oleje, 1 lžíce kapar nasekaných najemno, hrst bazalky, hrst oregana, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 menší najemno nasekaný stroužek česneku, sůl, pepř
Číst dále »
8 srpna., 2023
Pomazánky

Hummus ze zeleného hrášku

2 hrnky čerstvě vyloupaného hrášku, 1 hrnek slunečnicových semínek, 6 lžic oleje (např. olivového), šťáva a kůra z ½ limetky nebo citronu, 4 stroužky česneku, trochu mletého římského kmínu, sůl a pepř.
Číst dále »
1 srpna., 2023
Moučníky pečené

Levandulová bábovka

170 g cukru, 200 g změklého másla, 4 vejce pokojové teploty, 250 g měkkého tvarohu pokojové teploty, 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžíce levandulových květů (suchých nebo čerstvých), máslo a strouhanka na vymazání formy, moučkový cukr na pocukrování
Číst dále »
19 července., 2023
Saláty

Salát z grilovaných hrušek

3 hrušky, čerstvý zelený salát, 50 g vlašských ořechů, 1 camembert, 2 lžíce medu, 1 lžička vinného octa, sůl
Číst dále »
14 července., 2023
Zmrzliny a nanuky

Dýňová zmrzlina

Z dýní už jste jistě vyzkoušeli spoustu receptů. Ale narazili jste už někdy na dýňový mražený krém? Rozhodně nebudete litovat! Na dýňovou zmrzlinu budeme potřebovat: 150 g dýňového pyré, 120 g měkkého tvarohu, 3 lžíce medu a 1 lžičku perníkového koření nebo skořice
Číst dále »
10 července., 2023
Polévky studené

Studená okurková polévka Tarator

Tradiční bulharská studená okurková polévka Tarator s koprem a ořechy je velmi osvěžující zejména v parném létě. Vyzkoušejte a budete překvapeni, jak umí ochladit. Na polévku Tarator si připravíme: 1 salátovou okurku, 4 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 50 ml olivového oleje, trochu čerstvého kopru, 1/2 litru acidofilního mléka Ranko, 1 velký bílý jogurt (380 g – nejlépe také Ranko), trochu citronové šťávy, ředkvičky, kousek okurky, nasekané vlašské ořechy a čerstvý koriandr nebo zelenou petrželku či kopr (na ozdobu).
Číst dále »
7 července., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Crostini se sýrem, ořechy a jahodami

Pokud jste někdy ochutnali italskou bruschettu a zachutnala vám, rozhodně vyzkoušejte také crostini. Jedná se o obdobný italský předkrm, ovšem kombinace chutí jsou mnohem rozličnější. Velmi často se připravují například ve sladko-slané verzi s ovocem a sýry – my jsme si vybrali camembert Ranko a jahody. Výborná je ale také například kombinace se sýrem gorgonzola, hruškou, pekanovými ořechy a medem. Na crostini se sýrem, ořechy a jahodami si připravíme: Libovolné pečivo (ideálně ciabattu), zrající měkký sýr (například náš skvělý camembert Ranko), jahodový džem, ořechy (vlašské, pekanové…), trochu olivového oleje a čerstvé jahody na ozdobu.
Číst dále »
3 července., 2023
Moučníky pečené

Brownies s malinami

Čokoládová klasika doladěná chutí sladkých malin nadchne nejen každého milovníka čokolády! Budeme potřebovat: 200 g hořké čokolády, 100 g másla, 1 lžíce kakaa, 3 vejce, 120 g krupicového cukru, 1 lžíce vanilkového extraktu (nemusí být), 95 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 lžičky soli a 1 hrnek čerstvých malin.
Číst dále »
13 června., 2023
Drůbež

Indické máslové kuře (Butter Chicken)

Kuře: 750 g kuřecích prsou, 140 g bílého jogurtu Ranko, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky koření garam masaly, 1 lžička kurkumy, 1 lžička chilli, 1 lžička římského kmínu, 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 2 utřené stroužky česneku Omáčka: 30 g másla, 400 g krájených rajčat, 250 ml smetany ke šlehání Ranko, 1 lžíce cukru, 2 lžičky soli
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky