Zázvor je zdrojem řady tělu prospěšných vitamínů: A, B1, B2, C, E, i minerálních látek jako sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník či železo. Pokud budete zázvor pravidelně používat, podpoříte tím své trávení. Pomáhá také při rýmě a nachlazení a je prevencí rakoviny. Na kuřecí křídla na pomerančích budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel a pažitku nebo jarní cibulku na ozdobu. Na marinádu: 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 stroužky česneku, šťávu z 1 pomeranče, 1 lžíci škrobu (popř. tapiokové mouky), 1/2 lžičky mletého pepře a 1/2 lžičky zázvorového koření.
Tiramisu je tradiční italský dezert, jehož název vznikl ze slov “tirami su”, která znamenají “vytáhni mě” nebo “zvedni mě”. Ve volném překladu pak tento název zní “rozvesel mě”. Originální tiramisu se vyrábí z čerstvého smetanového sýra mascarpone, my jsme jej však nahradili zakysanou smetanou (což mu na chuti vůbec neubralo ) a připravili netradičně do skleničky. Na rychlé tiramisu do skleničky budeme potřebovat: 2 kelímky zakysané smetany (vyzkoušejte naši zakysanou smetanu Ranko), 2 vanilkové cukry, cca půl balíčku dětských piškotů Babyland, asi 2 dl silné černé kávy, 4 lžíce likéru amareto a holandské kakao na posypání (doporučujeme naše výborné kakao COOP Premium).