Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přidáme na plátky pokrájený česnek, citron na čtvrtinky a povařené artyčoky. Zlehka osolíme, opepříme a přidáme tymián. Pár minut restujeme, poté podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Podáváme ozdobené petrželkou – jen tak samotné nebo s čerstvou bagetkou a bylinkovým dipem.
Český štrůdl a americký apple pie že už máte v malíčku? Vyzkoušejte tento lahodný japonský jablečný dort a uvidíte, že se ve vaší kuchyni bude s českým a americkým dezertem často střídat. Budeme potřebovat: 2 větší sladká jablka, 2 vejce, 70 g cukru krupice, 20 g másla, 100 ml mléka a 80 g hladké mouky.
Znáte ten pocit, když vás honí mlsná a vy nevíte, jestli máte chuť na něco sladkého nebo naopak slaného? Tak proč nezkusit kombinaci sladko-slaného? Ochutnejte tento famózní domácí popcorn s karamelem, který máte za chviličku hotový a ohromíte s ním nejednoho strávníka. Budeme potřebovat: 2 lžíce másla, 1 lžíci oleje, 100 g kukuřičných zrn, 1 lžíci soli, 200 g cukru krupice a 100 ml vody.
Přidejte do čokolády pár zrníček kvalitní mořské soli a budete překvapeni, jak výrazná a intenzivní chuť se vám rozplyne na jazyku! Na nepečený čokoládový dort s mořskou solí budeme potřebovat: 200 g čokoládových sušenek, 50 g másla, 250 g kvalitní hořké čokolády (doporučujeme naši hořkou čokoládu COOP Premium), 230 ml smetany, 1 lžíci kakaa (vyzkoušejte holandské kakao COOP Premium), 1 lžíci cukru krupice, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku mořské soli a na ozdobu např. jahody, sekané ořechy a sůl.