Pro gurmány

Vyberte si z 474 receptů

14 července., 2023
Zmrzliny a nanuky

Dýňová zmrzlina

Z dýní už jste jistě vyzkoušeli spoustu receptů. Ale narazili jste už někdy na dýňový mražený krém? Rozhodně nebudete litovat! Na dýňovou zmrzlinu budeme potřebovat: 150 g dýňového pyré, 120 g měkkého tvarohu, 3 lžíce medu a 1 lžičku perníkového koření nebo skořice
Číst dále »
0 komentářů
14 července., 2023
Zmrzliny a nanuky

Domácí zmrzlina z manga

2 zralá manga, šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kokosového mléka, 2 lžíce medu nebo agávového sirupu
Číst dále »
0 komentářů
10 července., 2023
Polévky studené

Studená okurková polévka Tarator

Tradiční bulharská studená okurková polévka Tarator s koprem a ořechy je velmi osvěžující zejména v parném létě. Vyzkoušejte a budete překvapeni, jak umí ochladit. Na polévku Tarator si připravíme: 1 salátovou okurku, 4 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 50 ml olivového oleje, trochu čerstvého kopru, 1/2 litru acidofilního mléka Ranko, 1 velký bílý jogurt (380 g – nejlépe také Ranko), trochu citronové šťávy, ředkvičky, kousek okurky, nasekané vlašské ořechy a čerstvý koriandr nebo zelenou petrželku či kopr (na ozdobu).
Číst dále »
0 komentářů
7 července., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Crostini se sýrem, ořechy a jahodami

Pokud jste někdy ochutnali italskou bruschettu a zachutnala vám, rozhodně vyzkoušejte také crostini. Jedná se o obdobný italský předkrm, ovšem kombinace chutí jsou mnohem rozličnější. Velmi často se připravují například ve sladko-slané verzi s ovocem a sýry – my jsme si vybrali camembert Ranko a jahody. Výborná je ale také například kombinace se sýrem gorgonzola, hruškou, pekanovými ořechy a medem. Na crostini se sýrem, ořechy a jahodami si připravíme: Libovolné pečivo (ideálně ciabattu), zrající měkký sýr (například náš skvělý camembert Ranko), jahodový džem, ořechy (vlašské, pekanové…), trochu olivového oleje a čerstvé jahody na ozdobu.
Číst dále »
0 komentářů
3 července., 2023
Moučníky pečené

Brownies s malinami

Čokoládová klasika doladěná chutí sladkých malin nadchne nejen každého milovníka čokolády! Budeme potřebovat: 200 g hořké čokolády, 100 g másla, 1 lžíce kakaa, 3 vejce, 120 g krupicového cukru, 1 lžíce vanilkového extraktu (nemusí být), 95 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 lžičky soli a 1 hrnek čerstvých malin.
Číst dále »
0 komentářů

Cuketové rolky se sýrem

Blíží se letní prázdniny, doba dovolených, grilování a jednoduchých jídel! Jako první prázdninovou dobrotu jsme si pro vás připravili cuketové rolky se sýrem. Bude vás bavit jejich příprava a budou vám hlavně chutnat! Na cuketové rolky si připravíme: 2 zelené cukety, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 100 g čerstvého termizovaného sýra (vyzkoušejte naši značku Ranko), 3 stroužky česneku, 2 kyselé okurky a oblíbené oříšky podle chuti (např. kešu nebo mandle).
Číst dále »
0 komentářů
13 června., 2023
Drůbež

Indické máslové kuře (Butter Chicken)

Kuře: 750 g kuřecích prsou, 140 g bílého jogurtu Ranko, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky koření garam masaly, 1 lžička kurkumy, 1 lžička chilli, 1 lžička římského kmínu, 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 2 utřené stroužky česneku Omáčka: 30 g másla, 400 g krájených rajčat, 250 ml smetany ke šlehání Ranko, 1 lžíce cukru, 2 lžičky soli
Číst dále »
0 komentářů
11 června., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Opilé švestky zabalené ve slanině

Máte už dárek k nedělnímu Dni otců? Pokud má váš tatínek rád zajímavá jídla, připravte mu opilé švestky se slaninou, opečené na grilu nebo v troubě. Vsadíme se, že takový předkrm předtím ještě nikdy neochutnal! 200 g sušených švestek (bez pecky), 100 g loupaných mandlí, 1 dl vodky (vyzkoušejte naši vodku Marshall), 200 g krájené anglické slaniny
Číst dále »
0 komentářů
8 června., 2023
Domácí výrobky

Domácí karamelky

Do hlubšího kastrolu na sporáku si nasypeme cukr a začneme jej pomalu rozehřívat nad  ohněm. Stále mícháme, aby se nám nepřipálil. Do rozpuštěného cukru zlato-hnědé barvy přidáme máslo a stále mícháme. Necháme znova zbarvit zlato-hnědé a odstavíme z ohně. Poté pomalu přilijeme ohřátou smetanu a pečlivě smícháme a spojíme. Vzniklou karamelovou hmotu nalijeme do máslem vymazané nádoby, posypeme mořskou solí a necháme tuhnout při pokojové teplotě. Než hmota ztuhne úplně, nakrájíme ji na malé úhledné karamelky (krychličky či kvádříky) – nejlépe to jde nožem namočeným do studené vody .
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky