Pro gurmány

Vyberte si z 488 receptů

11 března., 2025
Drůbež

Česnekové kuře

1 celé kuře, 3 větší paličky česneku, 4 dl bílého vína, 8 lžic olivového oleje, sůl, 2 cibule, 3 mrkve, 10 brambor, 100 g másla, čerstvý rozmarýn
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Mangové skleničky

Exotické a lahodné, tak by se přesně dal popsat tento skvostný dezert, který připravíte za pár minut. A bez pečení. Na mangové skleničky si připravíme: 1 zralé mango, 200 g máslových sušenek, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 lžíce másla, 150 ml šlehačky a 100 ml kondenzovaného mléka
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Pěna z bílé čokolády

Odměňte kohokoliv (anebo i sebe) touto skvělou pěnou z bílé čokolády! Připravíme si na ni: 200 g bílé čokolády, 150 ml smetany ke šlehání (doporučujeme naši značku Ranko) a 250 ml zakysané smetany (také nejlépe Ranko).
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Jogurtový dort bez pečení

Nenáročný, osvěžující a připravený raz dva – to je náš jogurtový dort bez pečení! Připravíme si: Na korpus: 150 g máslových sušenek a 75 g másla. Na krém: 500 g bílého smetanového jogurtu (doporučujeme náš jogurt Ranko), 150 g třtinového cukr (či panely), 200 g smetany ke šlehání (vyzkoušejte také Ranko), 1 balíček plátkové želatiny a ovoce podle chuti (maliny, jahody…)
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Pomerančové želé

Zbyly vám doma po přípravě pomerančového džusu slupky od pomeranče? Dnes vám ukážeme, jak i takovýto odpad můžeme využít, a to k přípravě originálního želé.
Číst dále »

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti).
Číst dále »
4 března., 2025
Polévky teplé

Brokolicová polévka s česnekem

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambor a mrkev oloupeme. Cibuli a česnek také oloupeme, pokrájíme a podusíme na rozpáleném másle (nejprve cibuli a po chvilce vhodíme i česnek). Přidáme nakrájené košťály, brambor a mrkev pokrájené na kousky a chvíli restujeme. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme dalších 10 minut. Poté vše rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Hotovou brokolicovou polévku hned podáváme.
Číst dále »
4 března., 2025
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
26 února., 2025
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky