Pro gurmány

Vyberte si z 489 receptů

Šípková zavařenina

1 kg čerstvě natrhaného šípku, 1 kg cukru (nejlépe třtinového), 2 lžičky mletého hřebíčku, 2 lžičky mleté skořice a tuzemák.
Číst dále »
25 září., 2024
Moučníky pečené

Čokoládové muffiny s černým pivem

Netradiční chuť jemných čokoládových muffinů doplněných černým pivem, které jim dodá vláčnost – tu si rozhodně zamilujete! Na čokoládové muffiny s černým pivem budeme potřebovat: 1 hrnek hladké mouky, 4 lžíce kakaa (doporučujeme naše holandské kakao COOP Premium), 1/4 lžičky soli, 200 g hořké čokolády, 6 lžic másla, 1 hrnek cukru krystal, 4 vejce a 1 hrnek černého piva.
Číst dále »
25 září., 2024
Moučníky pečené

Hruškový koláč (galette)

Termín galette pochází z francouzštiny a vyjadřuje nízké rustikální koláče z křehkého těsta s variabilními náplněmi. Můžete je naplnit podle libosti, my jsme vyzkoušeli hrušky s vanilkovou zmrzlinou a dopadlo to výborně! Na hruškový koláč galette si připravíme: 1 balení listového těsta (doporučujeme naše listové těsto Dle Gusta), 60 g mletých mandlí, 90 g krupicového cukru, 50 g másla, 1 vejce, 3 velké hrušky a 1 lžičku skořice.
Číst dále »

Domácí nakládané zelí

3 hlávky zelí, sůl, kmín a dle chuti: jablka, křen, řepa, mrkev
Číst dále »
12 září., 2024
Saláty

Květákový salát s vlašskými ořechy

1 menší květák, 1 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule nakrájená na jemné plátky, 50 g čerstvého baby špenátu, hrst nasekaných vlašských ořechů, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce medu, sůl, pepř
Číst dále »
12 září., 2024
Grilované pochoutky

Kuře s čokoládou

Vyzkoušejte kuře trochu jinak – třeba s čokoládou. Je totiž skvělé! Připravíme si na něj: 1 kuře (o váze asi 1 kg), sůl, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, trochu drceného chilli koření, 1/2 litru vody nebo kuřecího vývaru a 80 g kvalitní hořké čokolády.
Číst dále »

Čokoládové lanýže s griotkou

Už jste někdy zkoušeli udělat čokoládové lanýže s griotkou? Jsou naprosto dokonalé! Na čokoládové lanýže s griotkou si připravte: 50 g šlehačky, 100 g másla, 2 lžíce cukru, 200 g hořké čokolády, 2 lžíce griotky (vyzkoušejte naši griotku Marshall) a kakao na obalení.
Číst dále »

Risotto s červenou řepou

2 hrnky kulatozrnné rýže (např. značky Varoma), 1 menší červená řepa, 4 dl bílého vína, 2 cibule, 1/2 l vývaru, 100 g parmazánu, 1/2 másla, sůl, bylinky na ozdobu
Číst dále »

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky