Pro gurmány

Vyberte si z 485 receptů

21 listopadu., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Zdravé zeleninové chipsy

Také rádi večer něco zobete? Tak zkuste tyto zdravé zeleninové chipsy! Stačí nám na ně jen červená řepa, brambora, cuketa, celer, parmazán (ten nemusí být), sůl, pepř, česnek a olivový olej. Budeme potřebovat: 1 řepu, 1 celer, 1 větší brambor, 1 malou cuketu, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sušeného česneku a olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
21 listopadu., 2024
Nápoje studené

Šťáva z červené řepy

1/2 kg červené řepy, 1/2 kg mrkve, 1/2 kg jablek, 4 cm čerstvého zázvoru, 1 chemicky neošetřená (bio) limetka a čerstvá máta na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
20 listopadu., 2024
Mleté maso, Těstoviny,

Boloňské lasagne

Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej  s máslem a zvolna na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata, protlak, koření na těstoviny, sůl a pepř. Při nízké teplotě necháme dusit asi hodinu, dokud nevytvoříme celistvou hustou omáčku. V průběhu vaření masového ragú uděláme bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vlažné plnotučné mléko – tolik, abychom získali bešamel krémové konzistence. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nyní si předvaříme lasagne v osolené vodě max. 2 minuty. Do hotového masového ragú ještě vmícháme na závěr najemno nasekanou bazalku a pokrájené olivy. Do skleněného pekáčku, který jsme vymazali máslem, vložíme první vrstvu těstovin, zalijeme ji vrstvou boloňské omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem, opět proložíme vrstvou těstovin a postup opakujeme podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. Končíme boloňskou omáčkou, přelijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180 stupňů. Zapečené lasagne ihned podáváme. Poznámka: Věděli jste, že lasagne (česky lazáně nebo lazaně), které mají tvar širokých obdélníkových plátků, pocházejí z italského města Bologna? Proto se i hotové jídlo prokládané nejrůznějšími náplněmi nazývá Boloňské lasagne.
Číst dále »
0 komentářů
19 listopadu., 2024
Zeleninová jídla

Pečená cibule

Cibule oloupeme a překrojíme napůl. Vyskládáme je do pekáčku, osolíme, přidáme přepuštěné máslo a pekáček dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a podáváme například k pečenému masu.
Číst dále »
0 komentářů
19 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Křehký jablečný koláč s karamelem a pekanovými ořechy

Tento snadný koláč si zamilujete díky křehkému těstu a sladké jablečné náplni. A to nejlepší je, že náplň můžete měnit podle chuti, takže například místo jablek můžete použít hrušky a nikdy nešlápnete vedle!
Číst dále »
0 komentářů
19 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Vánoční peprmintové makronky

Možnosti experimentování s příchutěmi makronek jsou nepřeberné. K nedotknutelné klasice jakou jsou vanilkové rohlíčky či linecké vyzkoušejte přidat tuto netradiční křehkou delikatesu z mandlí, která nádherně oživí vánoční stůl.
Číst dále »
0 komentářů
15 listopadu., 2024
Bezmasá jídla

Sýrové suflé

60 g másla, 50 g mouky, ¼ l mléka, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 4 žloutky, 3 bílky, 100 g strouhaného sýra (vyzkoušejte náš Emmentaler COOP Premium)
Číst dále »
0 komentářů

Tuňákové sendviče

Tuňák je velmi zdravá a chutná ryba, kterou si skvěle vychutnáme nejen v kombinaci s těstovinami nebo pizzou, ale třeba i jako svačinku v sendviči. Společně s avokádem je pak tuňák v sendviči opravdová delikatesa, kterou musíte vyzkoušet! Na tuňákové sendviče si připravíme: 4 krajíčky chleba, 1 konzervu tuňáka v olivovém oleji COOP Premium, 1 malou červenou cibuli, 1/2 zelené papriky, 100 g lučiny nebo žervé, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, šťávu z 1 citronu a 1 avokádo.
Číst dále »
0 komentářů
13 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Dýňové brownies

Máme pro vás opravdu dokonalý recept na dýňové brownies – dezert, který provoní celou vaši kuchyni a jistě se po něm velmi rychle zapráší! Co budeme na dýňové brownies potřebovat? 150 g hořké čokolády (doporučujeme naši čokoládu COOP Premium), 2 lžíce kakaa, 1/3 hrnku másla, 1/2 hrnku cukru, 4 lžíce silné černé kávy, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, špetka muškátového oříšku, 1/2 lžičky soli, 1 a /1/2 hrnku dýňového pyré, 1 a 1/2 hrnku hladké mouky a rozpuštěnou čokoládu na ozdobu (nemusí být).
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky