Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku, přidáme vejce a studenou vodu. Ručně šleháme, dokud nám nevznikne hladké a lité těsto. Poté těsto necháme zhruba 5 minut odstát. Na rozehřátou pánev potřenou olejem nalijeme malou naběračkou těsto a lívanečky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové lívanečky podáváme s džemem nebo s oslazeným tvarohem, ozdobené šlehačkou či ovocem.
Pudingový prášek a cukr nasypeme do trochy mléka a důkladně jej rozmícháme. Zbývající mléko zahřejeme a tuto připravenou směs do něj nalijeme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme nanejvýš 1 minutu. Horký puding nalijeme do mističek a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazený puding vyklopíme na talířek a ozdobíme oblíbeným ovocem. Ihned podáváme.
Do kastrůlku si dáme máslo, šlehačku, cukr a med a na mírném plameni vše svaříme po dobu zhruba 5 minut. Pozor, během vaření směs neustále mícháme! Poté odstavíme z ohně, přidáme mandle s brusinkami a pomalu vmícháme i mouku. Nyní si vyložíme plech pečicím papírem. Lžičkou nabíráme vzniklou směs a na pečicí papír dáváme malé kopečky (klademe je raději dále od sebe – klidně 8 cm), které poté dokulata rozplácneme. Vzniklé placičky vložíme do trouby předehřáté na 180 ºC a pečeme asi 5 minut. Poté teplotu snížíme na 160 ºC a dopečeme dalších 5 minut dozlatova. Necháme na plechu vychladnout. Vychladlé florentýnky namáčíme spodní stranou v rozehřáté čokoládě. Hotové cukroví dáme rozležet a změknout do chladu.
Mouku, cukr, máslo, kakao, vejce, sůl a zakysanou smetanu dáme do mísy a vypracujeme do hladkého těsta. Uložíme do ledničky asi na dvě hodiny ztuhnout. Rukama poté z těsta tvarujeme slabé tyčinky a dáváme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Na závěr si rozpustíme čokoládovou polevu ve vodní lázni a upečené tyčinky do ní namočíme (z poloviny nebo celé). Necháme ztuhnout a máme hotovo.
Mléko nalijeme do hrnce a zahříváme na mírném plameni (mléko udržujeme při teplotě asi 30 °C) tak dlouho, až se sýrovina začne oddělovat od syrovátky. Celou dobu promícháváme. Na druhý hrnec si položíme cedník, který vyložíme plátýnkem. Na něj nalijeme vysráženou hmotu. Plátýnko zavážeme, zatížíme a necháme zvolna odkapávat. (Chceme-li tvaroh tvrdý, zatížíme jej závažím, aby syrovátka co nejvíce odkapala.) Překapanou syrovátku v žádném případě nevyléváme – je to velmi zdravý nápoj! Vzniklý domácí tvaroh dáme vychladit do ledničky a máme úžasnou pochoutku! Poznámka: Z 5 litrů mléka dostaneme asi 500 g domácího tvarohu. Tip: Srážení mléka můžeme urychlit přidáním chlebové kůrky.