Pro děti

Vyberte si z 414 receptů

20 června., 2018
Moučníky pečené

Třešňové muffiny

4 vejce, 2 hrnky smetanového jogurtu, 1 hrnek oleje, 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 5 hrnků hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíce strouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 1 až 2 hrnky vypeckovaných třešní
Číst dále »
8 června., 2018
Polévky teplé

Lososová polévka Lohikeitto

Slyšeli jste už o polévce lohikeitto? Tato lososová polévka pochází z Finska a je jakousi kombinací bramboračky a rybího vývaru. A jakkoliv se to může zdát nesourodé, chutě báječně ladí a polévku si jistě zamilujete.
Číst dále »
11 května., 2018
Moučníky nepečené

Čokoládová pěna

200 g čokolády (s vysokým podílem kakaa – asi 70%), 2 lžíce másla, 3 lžíce tuzemáku, 2 vejce (bílek a žloutek zvlášť), 30 g krupicového cukru, čerstvé ovoce na ozdobu (např. jahody)
Číst dále »

Domácí nutella (čokoládovo-oříšková pomazánka)

100 g loupaných lískových oříšků, 200 g mléčné čokolády, 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 4 lžíce medu, špetka mletého kardamomu
Číst dále »
17 dubna., 2018
Dětská jídla

Veselý chlebík

1 plátek chleba, oblíbená pomazánka (např. tvarohová s pažitkou), plátek kvalitního tvrdého sýra, plátky velmi kvalitní šunky, kousek mrkve, zelená a černá oliva, kousek kopru (pažitky atd.), list zeleného salátu (nemusí být)
Číst dále »

Špenátová krémová polévka

500 g čerstvých špenátových listů (popř. 1 balení mraženého špenátu), kousek másla, 1 velká cibule, 5 stroužků česnkeu, 1 litr vody nebo vývaru, 250 ml smetany, sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »

Velikonoční mrkvový dort

250 g mrkve, 250 g špaldové mouky (hrubé nebo polohrubé), 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 až 2 dl mléka, 150 g hnědého (třtinového) cukru, 100 g másla, 50 g vlašských ořechů, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, poleva a marcipánové ozdoby (nemusí být)
Číst dále »

Kokosový velikonoční beránek

Cukr, změklé máslo a vejce našleháme. Poté přidáme strouhaný kokos a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia upečeme dozlatova (bude to trvat asi 40 minut – propečenost vyzkoušíme špejlí). Upečeného beránka necháme vychladnout a poté jej pocukrujeme. Místo očí mu dáme rozinky a kolem krku uvážeme barevnou mašli.
Číst dále »

Rajčatová polévka pro děti

Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme. Pokrájíme je na menší kousky a dáme je na 10 minut vařit do osolené vody spolu s novým kořením. Poté je přecedíme přes jemné sítko a přidáme olivový olej s rajčatovým protlakem. Dochutíme troškou mleté skořice, cukrem a jablečným octem, případně ještě jemně dosolíme. Mezitím si zvlášť uvaříme těstoviny a uvařené je vmícháme do polévky. Hotovou polévku servírujeme do misek, kde na hladinu uděláme “puntíky” ze zakysané smetany. Pro ozdobu k misce můžeme ještě na dřevěnou špejli (bez ostrého konce) napíchnout malá rajčátka a lístky bazalky. Ihned podáváme. Poznámka: Polévku podáváme například s domácími tyčinkami grissini – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky