Pro děti

Vyberte si z 412 receptů

3 července., 2019
Moučníky nepečené

Ovocné špízy s čokoládou

10 ks čerstvých jahod, 2 ks kiwi, 1 ks banánu, 1/2 ks ananasu (popř. malý ananasový kompot), 100 g čokoládové polevy
Číst dále »
0 komentářů

Domácí jahodový jogurt

1 litr plnotučného mléka, 1 malý přírodní (živý) jogurt, tekutý med (podle chuti) a čerstvé jahody
Číst dále »
0 komentářů

Smažené sýrové prsty

Sýr necháme okapat (to v případě mozzarelly) a poté si ho nakrájíme na asi prst silné a dlouhé hranolky či válečky. Osolíme je a obalíme v mouce smíchané s trošku mletého barevného pepře, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme k nim například rajčatovou omáčku (salsu). Poznámka: Náš recept na pikantní rajčatovou omáčku (salsu) přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
21 května., 2019
Domácí výrobky

Domácí tavený sýr

250 g měkkého tvarohu(v kostce nebo v kelímku), 1/2 lžičky jedlé sody, sůl, rozpuštěné máslo
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2019
Moučníky nepečené

Sladký velikonoční dezert

V misce vyšleháme nejprve máslo tak, aby získalo nadýchanou krémovou konzistenci. Postupně přidáváme cukr a důkladně vyšleháme. Ke konci vmícháme také trochu zeleného potravinářského barviva. Máslový krém dáme do zdobicího sáčku. Pokud máme, použijeme zdobicí špičku s malými dírkami na konci, pokud ne, sáček jednoduše na špičce několikrát propíchneme, například silnější jehlou, abychom vytvořili několik dírek vedle sebe. Nyní si připravíme předem upečené čokoládové muffiny. Na každý muffin pomocí máslového krému vytvoříme zelenou travičku. Nakonec ozdobíme malými vajíčky, které vytvoříme z marcipánu.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí jablečná přesnídávka

Nejprve si omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na kousky. Ty dáme vařit do vody (1 l) s cukrem. Uvařené (až rozvařené) je rozmixujeme tyčovým mixerem. Do druhého hrnce s vařicí vodou (1/2 l) a vanilkovými cukry vmícháme vanilkové pudinky rozmíchané ve 1/4 l vody (připravíme si vlastně pudink bez mléka) a povaříme asi 2 minuty.Poté smícháme pudink s rozmixovanými jablky dohromady. Domácí jablečnou přesnídávku dáváme do malých skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Číst dále »
0 komentářů
17 ledna., 2019
Domácí výrobky

Domácí müsli

250 g ovesných vloček, 100 g sušených brusinek, 50 g dalšího sušeného ovoce (např. nesířené meruňky, švestky, banán), 100 g plátkových mandlí či kokosových plátků, 50 g ořechů (např. vlašských, lískových nebo kešu), 50 g semínek (slunečnicových nebo dýňových), 100 g másla, 4 lžíce hnědého cukru (případně medu)
Číst dále »
0 komentářů
5 listopadu., 2018
Moučníky nepečené

Banány v karamelu

4 banány, 2 lžíce másla, 150 až 200 g krupicového cukru, 1 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Bramborová kaše s dýní

600 g brambor (moučný typ C), 2 petržele, 1 větší dýně (asi 2 kg), 200 ml teplého mléka, 30 g rostliného tuku, 50 g másla, sůl, 1lžička kari
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky