Sýr necháme okapat (to v případě mozzarelly) a poté si ho nakrájíme na asi prst silné a dlouhé hranolky či válečky. Osolíme je a obalíme v mouce smíchané s trošku mletého barevného pepře, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme k nim například rajčatovou omáčku (salsu). Poznámka: Náš recept na pikantní rajčatovou omáčku (salsu) přinášíme ZDE
V misce vyšleháme nejprve máslo tak, aby získalo nadýchanou krémovou konzistenci. Postupně přidáváme cukr a důkladně vyšleháme. Ke konci vmícháme také trochu zeleného potravinářského barviva. Máslový krém dáme do zdobicího sáčku. Pokud máme, použijeme zdobicí špičku s malými dírkami na konci, pokud ne, sáček jednoduše na špičce několikrát propíchneme, například silnější jehlou, abychom vytvořili několik dírek vedle sebe. Nyní si připravíme předem upečené čokoládové muffiny. Na každý muffin pomocí máslového krému vytvoříme zelenou travičku. Nakonec ozdobíme malými vajíčky, které vytvoříme z marcipánu.
Nejprve si omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na kousky. Ty dáme vařit do vody (1 l) s cukrem. Uvařené (až rozvařené) je rozmixujeme tyčovým mixerem. Do druhého hrnce s vařicí vodou (1/2 l) a vanilkovými cukry vmícháme vanilkové pudinky rozmíchané ve 1/4 l vody (připravíme si vlastně pudink bez mléka) a povaříme asi 2 minuty.Poté smícháme pudink s rozmixovanými jablky dohromady. Domácí jablečnou přesnídávku dáváme do malých skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
250 g ovesných vloček, 100 g sušených brusinek, 50 g dalšího sušeného ovoce (např. nesířené meruňky, švestky, banán), 100 g plátkových mandlí či kokosových plátků, 50 g ořechů (např. vlašských, lískových nebo kešu), 50 g semínek (slunečnicových nebo dýňových), 100 g másla, 4 lžíce hnědého cukru (případně medu)