Pro děti

Vyberte si z 404 receptů

Pravá anglická pomerančová marmeláda

1 kg chemicky neošetřených (bio) pomerančů s tlustou kůrou (popř. řádně umytých pod proudem horké vody), 1 a 1/2 kg želírovacího cukru
Číst dále »
0 komentářů
29 ledna., 2020
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou kapustu. Po uvaření těstoviny s kapustou slijeme a zakápneme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na plátky a dokřupava ji na pánvi bez tuku opražíme. Do větší mísy vložíme těstoviny s kapustou, přidáme opraženou slaninu a vše zlehka promícháme. Přesypeme jemně nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
16 prosince., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Havajský toast s ananasem

V toastovači si opečeme plátky toastového chleba a ještě horké je namažeme máslem. Toastový chléb poklademe plátky šunky a tvrdého sýra a navrch položíme kolečko ananasu. Dáme do trouby (rozehřáté na 250 °C) či pod gril, kde zapečeme po dobu asi 5 minut. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
27 listopadu., 2019

Smažené lotosové chipsy

2 ks oddenku čerstvého lotosového kořenu, olej na smažení, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rybí prsty (rybičky)

Rybí prsty (rybičky): 4 až 5 brambor, 2 vejce (na uvaření), 300 ml mléka, 1 malá cibule (do mléka), 3 hřebíčky, 1 bobkový list, 200 g filetu z lososa, 200 g filetu z bělomasé ryby (treska, pangas, makrela apod.), 50 g másla, 1 cibule (na osmažení), 1 lžíce worcesterské omáčky, sůl, mletý pepř, čerstvá zelená petrželka, hladká mouka, 2 vejce (na trojobal), strouhanka Dále: mražená zelenina (např. směs hrášek, kukuřice, mrkev, brokolice), kousek másla, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Smažené cibulové kroužky

3 větší cibule, vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení, sůl, koření dle chuti
Číst dále »
0 komentářů
11 září., 2019
Nápoje teplé

Horká čokoláda s marshmallows

Mléko ohřejeme a necháme v něm rozpustit nalámané kousky čokolády na vaření. Podle chuti přidáme troškou mleté skořice a hotovou horkou čokoládu nalijeme do hrnků. Do každého hrnku vhodíme několik bonbónů marshmallows a ihned podáváme. Marshmallows se začnou pomalu rozpouštět, čokoládu osladí a udělají na ní krásnou pěnu. Poznámka: Marshmallow (čteme máršmelou) je cukrovinka z cukru, kukuřičného sirupu, vody a želatiny, s přidanou příchutí a obarvená potravinářskými barvivy, přeměněná do houbovité konzistence a vytvarovaná do menšího válečku. V USA je například zvykem si marshmallows opékat nad táborovým ohněm, podobně jako to my děláme s buřty či špekáčky. Tento dezert se nazývá Smore a recept na něj naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Krémová houbová polévka

1 cibule, 2 lžíce másla, 350 g žampionů či hříbků, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru, špetka pepře, sůl, 1 hrnek smetany, 2 žloutky, 1 lžička citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Smažený banán v těstíčku

3 ks pevného banánu, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce cukru, 250 ml mléka, 1 vejce, olej
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky