Pro děti

Vyberte si z 404 receptů

Horká čokoláda pro děti

300 ml čerstvého polotučného mléka, 50 g kvalitní hořké čokolády, trochu smetany a dřeně z čerstvého vanilkového lusku.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí čokoládové bonbony

50 g kakaového másla, 2 lžíce holandského kakaa, 2 lžíce moučkového cukru a podle chuti nasekané oříšky, mandle nebo drcené kakaové boby
Číst dále »
0 komentářů
5 května., 2022
Moučníky pečené

Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami

V míse začneme šlehat máslo, dokud nezíská krémovou konzistenci. Přidáme cukr a vanilkový extrakt a znovu zašleháme. To samé také s vejci. Poté postupně vmícháme mouku se sodou a solí. Bílou čokoládu nasekáme na drobnější kousky, dáme do vhodné nádoby a na deset minut vložíme do mrazáku. Díky tomu se čokoláda při pečení tolik nerozehřeje a bude mnohem více křupavá. Po deseti minutách čokoládu vyndáme a zamícháme do těsta. Brusinky pokrájíme na menší kusy a rovněž přidáme do těsta. Pomocí lžíce tvoříme menší kuličky asi o velikosti pingpongového míčku. Skládáme je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 8 až 10 minut v troubě vyhřáté na 190°C, dokud sušenky nezezlátnou.
Číst dále »
0 komentářů
5 května., 2022
Grilované pochoutky

Kuře s čokoládou

1 kuře (o váze asi 1 kg), sůl, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, trochu drceného chilli koření, 1/2 l vody nebo kuřecího vývaru, 60 g kvalitní hořké čokolády
Číst dále »
0 komentářů
4 května., 2022
Moučníky pečené

Čokoládová roláda s jahodami

5 vajec, 5 lžic vysokoprocentního kakaa, 80 g krystalového cukru, 100 ml smetany ke šlehání, 150 g čerstvých jahod, hoblinky z hořké čokolády
Číst dále »
0 komentářů
3 května., 2022
Nápoje studené

Jogurtový nápoj s jahodami či čokoládou

1 kelímek jogurtu, 2 lžíce jemně nastrouhané čokolády, 1 lžíce medu nebo cukru, 1/8 mléka nebo: 1 kelímek jogurtu, 8 cl jahodového džusu, hrst jahod, 1 lžíce medu nebo cukru, 1/8 litru mléka
Číst dále »
0 komentářů
21 dubna., 2022
Moučníky pečené

Dezert Mille-feuille

Slyšeli jste již někdy o dezertu zvaném Mille-feuilles (čteme “mil fœj”)? Mille-feuilles znamená v překladu “tisíc lístků (plátků)” a je to původem francouzský dezert skládající se ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev cukrářského krému s ovocem. Vypadá úchvatně, ačkoliv jeho příprava není vůbec složitá. Vyzkoušíte? Na dezert Mille-feuilles si připravíme: 300 g listového těsta, 1 vejce (na potření listového těsta) + 4 vejce (do krému), 125 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 lžičku vanilkové esence nebo trochu dřeně z vanilkového lusku, 100 g smetany ke šlehání, 500 g čerstvých malin (popř. jahod) a trochu moučkového cukru.
Číst dále »
0 komentářů
6 dubna., 2022
Domácí výrobky

Kešu máslo

Máte rádi arašídové máslo? A co takhle kešu máslo? Máme pro vás jednoduchý recept na domácí výrobu tohoto výborného oříškového másla. Na domácí kešu máslo budeme potřebovat: 250 g nesolených kešu ořechů, 3 až 5 lžic třtinového cukru (popř. jiného sladidla, chceme-li) a 1 lžičku oleje (co nejkvalitnějšího, např. kokosového nebo ořechového).
Číst dále »
0 komentářů
5 dubna., 2022
Domácí výrobky

Domácí kokosové máslo

200 g strouhaného kokosu, 1 až 2 lžíce tekutého medu a 1 lžíce kokosového oleje (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky