Sezóna nejsladších melounů je právě v plném proudu a i když jenom mlsání samotného melounu je chuťová slast, zkuste si vytvořit tento osvěžující melounový sorbet a nebudete litovat! Na melounový sorbet si připravíme: 500 g vypeckovaného melounu, 100 g cukru krystalu, 120 ml vody a 1 lžíci limetkové kůry.
Marshmallow napíchneme na klacík (nebo na opékací drát) a opečeme jej nad přímým ohněm dozlatova (pozor, začnou se teplem roztávat a proto musíme být opatrní, aby nám nespadly do ohně). Roztavené a opečené marshmallow vložíme na připravenou sušenku, přiklopíme kouskem čokolády (ta začne také roztávat) a druhou sušenkou. Okamžitě podáváme. Poznámka: Marshmallow (čteme máršmelou) je cukrovinka z cukru, kukuřičného sirupu, vody a želatiny, s přidanou příchutí a obarvená potravinářskými barvivy, přeměněná do houbovité konzistence a vytvarovaná do menšího válečku. V USA je právě zvykem si marshmallows opékat nad táborovým ohněm, podobně jako to my děláme s buřty či špekáčky.
Stévie je sladidlo izolované z přírodního zdroje (z rostliny – stévie sladké). Její výhodou je, že nezvyšuje hladinu krevního cukru (ocení diabetici) a má nízkou energetickou hodnotu. Na zdravý domácí nanuk budeme potřebovat: 2 banány , 200 g bílého smetanového jogurtu , vanilkový cukr (může být i sypká stévie) , 2 lžíce drcených mandlí .