Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto, do kterého nasypeme rybíz a promícháme. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova a podáváme s čajem nebo kávou.
Klasika, která však potěší každého a neměla by chybět na žádné letní party. Navíc příprava vám nezabere víc než deset minut. Na litr budete potřebovat: 2 hrnky čerstvých malin, 1 citron, 1 limetku, 2 lžíce třtinového cukru, 1 litr sodovky, hrst lístků čerstvé máty, led a maliny na ozdobu
Sezóna nejsladších melounů je právě v plném proudu a i když jenom mlsání samotného melounu je chuťová slast, zkuste si vytvořit tento osvěžující melounový sorbet a nebudete litovat! Na melounový sorbet si připravíme: 500 g vypeckovaného melounu, 100 g cukru krystalu, 120 ml vody a 1 lžíci limetkové kůry.