Oběd

Vyberte si z 521 receptů

7 ledna., 2025
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »

Brokolicové placičky

1 brokolice, 7 lžic hladké mouky, 2 vejce, 150 g eidam, sůl, pepř, strouhanka na obalení, řepkový olej na smažení
Číst dále »
4 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Květáková pizza

Skvělá a především velmi chutná alternativa i pro ty jedince, kteří se rádi stravují zdravěji, ale nechtějí se vzdávat oblíbených pochoutek, jakými je třeba právě pizza. Korpus je během chviličky hotový, křupavý a vláčný. A ingredience na ozdobení si můžete vybrat podle své chuti, jako byste dělali pizzu klasickou. Na květákovou pizzu si nachystejte: 1 střední květák, 3 vejce, 2 lžíce parmazánu (popř. jakéhokoliv tvrdého sýra), 50 g mouky (ideálně špaldové), 1 lžíci olivového oleje, ½ lžičky soli a pepř.
Číst dále »
2 ledna., 2025
Bezmasá jídla

Bulgur se zeleninou

Pokud máte chuť na lehké a zdravé jídlo plné vitamínu a tělu prospěšných látek, bulgur se zeleninou je přesně to, co hledáte.
Číst dále »
1 ledna., 2025
Polévky teplé

Hovězí vývar s játrovými (drožďovými) knedlíčky

Na vývar: 1/2 kg předního hovězího masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, cca 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, nať petržele Na knedlíčky: cca půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele
Číst dále »

Novoroční čočka na kyselo

Tradice praví, že kdo na Nový rok bude jíst čočku, bude mít po celý rok peníze. Nebudeme nic pokoušet, a proto si jí na Nový rok uděláme také. Připravíme si na ni: 300 g čočky (jakékoliv barvy), 3 lžíce oleje, 2 cibule, 4 bobkové list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, vývar nebo vodu a umeocet (popř. klasický ocet a sůl)
Číst dále »

Čočkové karbanátky

250 g čočky, 2 mrkve, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic strouhanky, majoránka, pepř, sůl, olej na smažení
Číst dále »

Rychlá kaše z červené čočky

500 g červené čočky, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, ocet a sůl (podle chuti)
Číst dále »
1 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Škvarkové zelňáky

300 g kysaného zelí, 300 g hladké mouky, 1 hrst překrájených škvarků, 100 g vepřového sádla, 1 vejce, sůl, kmín, pepř
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky