Oběd

Vyberte si z 521 receptů

31 října., 2016
Polévky teplé

Polévka z růžičkové kapusty

500 g růžičkové kapusty, cca 300 g brambor, cca 300 g mrkve, 1 a 1/2 l vody, 1 kostka zeleninového bujonu, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového oříšku, zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu
Číst dále »
12 září., 2016
Polévky teplé

Lilková polévka

Lilky oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nejprve pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme lilkové kostky a asi po 10 minutách míchání a smažení přihodíme i nasekaný česnek. Přilijeme vodu či vývar a dusíme asi 15 minut doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí s mletým pepřem a vmícháme do ní nastrouhaný parmazán. Nalijeme na talíře, přidáme zakysanou smetanu a podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Číst dále »

Lilková kaše

2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý pepř, 1/2 kelímku zakysané smetany
Číst dále »
22 července., 2016
Drůbež

Kuřecí kousky s liči

Chcete-li vyzkoušet nějaký pokrm, ve kterém figuruje liči a kuřecí maso, ale zároveň se nechcete pouštět do žádného složitého „vyvařování“, je tento recept vhodný právě pro vás.
Číst dále »
28 června., 2016
Polévky teplé

Rychlá dršťková polévka

Polévku připravíme podle návodu na obale a nalijeme na talíře. Přesypeme nasekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »

Pikantní krevety na grilu

500 g velkých krevet, 100 g másla, 5 stroužků česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky hrubě namletého chilli, šťáva z 1 limetky
Číst dále »

Špenátová polévka pro děti

asi 1/2 kg čerstvého špenátu, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brambor, 1/2 l vody nebo vývaru, 1/2 l plnotučného mléka, sůl, trochu citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 3 lžíce plnotučné zakysané smetany, kousek červené papriky a zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
10 května., 2016
Drůbež

Tortila s kuřecím masem a fazolemi

4 ks kuřecích prsíček, sůl, koření na fajitas(nebo grilovací koření), olej, sterilované červené fazolky(nejlepší jsou v rajčatové omáčce), 2 stroužky česneku, 10 ks cherry rajčátek, 1 ks zelené papriky, 4 ks hotových placek tortila
Číst dále »
5 května., 2016
Ryby a mořské plody

Tatarák z tuňáka

Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky