Oběd

Vyberte si z 516 receptů

15 prosince., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Bramborový dortík plněný zeleninou a tuňákem

4 brambory, 1 lžíce másla, 1 cibule, 5 stroužků česneku, sterilovaný hrášek s karotkou, chilli paprička, trochu mléka
Číst dále »
0 komentářů
14 prosince., 2016
Vepřové maso

Šunka v Coca-Cole

2 kg vepřové šunky bez kosti, 2 l Coca-Coly, 4 lžíce medu
Číst dále »
0 komentářů
2 prosince., 2016
Hovězí maso

Telecí medailonky na zelenině

8 malých telecích medailonků (nejlepší jsou ze špičky svíčkové), hrubě mletý pepř, 1/2 lilku, 1/2 zelené cukety, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 červená cibule, 2 rajčata, 4 lžíce olivového oleje, kousek másla, sůl, 2 stroužky česneku, trochu cibulové marmelády, čerstvé bylinky na ozdobu (např. rozmarýn, tymián…)
Číst dále »
0 komentářů
23 listopadu., 2016
Hovězí maso

Plzeňský karbonát

800 g hovězího zadního, sůl, pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, 2 hlavičky česneku, 6 lžic sádla, 1 lžíce rajského protlaku, 200 až 250 ml piva, 2 párky
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2016
Polévky teplé

Polévka z růžičkové kapusty

500 g růžičkové kapusty, cca 300 g brambor, cca 300 g mrkve, 1 a 1/2 l vody, 1 kostka zeleninového bujonu, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového oříšku, zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
12 září., 2016
Polévky teplé

Lilková polévka

Lilky oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nejprve pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme lilkové kostky a asi po 10 minutách míchání a smažení přihodíme i nasekaný česnek. Přilijeme vodu či vývar a dusíme asi 15 minut doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí s mletým pepřem a vmícháme do ní nastrouhaný parmazán. Nalijeme na talíře, přidáme zakysanou smetanu a podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Lilková kaše

2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý pepř, 1/2 kelímku zakysané smetany
Číst dále »
0 komentářů
22 července., 2016
Drůbež

Kuřecí kousky s liči

Chcete-li vyzkoušet nějaký pokrm, ve kterém figuruje liči a kuřecí maso, ale zároveň se nechcete pouštět do žádného složitého „vyvařování“, je tento recept vhodný právě pro vás.
Číst dále »
0 komentářů
28 června., 2016
Polévky teplé

Rychlá dršťková polévka

Polévku připravíme podle návodu na obale a nalijeme na talíře. Přesypeme nasekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky