Oběd

Vyberte si z 520 receptů

29 června., 2017
Přílohy, Saláty,

Hlávkový salát se smetanou

2 ks hlávkového salátu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1/2 l vody, 7 lžic octa, 2 lžičky soli, 4 lžíce cukru, 2 špetky mletého pepře
Číst dále »
0 komentářů
2 května., 2017
Těstoviny

Těstoviny s chřestem a krevetami

350 g těstovin (např. fettuccine), svazek zeleného chřestu, 200 g krevet (chlazených nebo mražených), olivový olej, 1 červená paprika, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, barevný mletý pepř, sůl, 1 dl bílého vína
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2017
Saláty

Salát z cukrových lusků s rostbífem

500g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce červeného vína, ½ lžíce worcestrové omáčky, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej
Číst dále »
0 komentářů

Jarní polévka z medvědího česneku

1 a 1/2 litru zeleninového vývaru, 4 menší brambory, 2 svazky medvědího česneku, 1 cibule, 3 lžíce másla, 1 kelímek smetany (vyzkoušejte naši smetanu Ranko z COOPu), muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2017
Přílohy

Lučinové knedlíky

6 starších housek, 1 dl mléka, 50 g másla, 200 g lučiny, 1 vejce, 40 g hrubé mouky, 1 lžíce sekané zelené petrželky, sůl, strouhaný muškátový oříšek, 1 bílek, 100 g anglické slaniny (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 února., 2017
Vepřové maso

Orlická specialita zvaná Rampušák

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra, slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Na ohni ponecháme do té doby, než je maso měkké. Podáváme posypané pokrájenou jarní cibulkou a jako přílohu servírujeme rýži, brambory, hranolky nebo bramboráčky. Poznámka: Tato specialita dostala jméno podle horského ducha, vládce a ochránce Orlických hor. Rampušák je odpovědný za počasí, je patronem sportovců a Horské služby a nad horami vládne v zimě. V létě přebírá vládu princezna Kačenka, která chrání přírodu a má blíže k dětem.
Číst dále »
0 komentářů
9 února., 2017
Hovězí maso

Hovězí steak s chřestem

300 g hovězího steaku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého zeleného pepře, smetana na šlehání
Číst dále »
0 komentářů
1 února., 2017
Polévky teplé

Polévka s lososem a zeleninou

300 g lososa (filety), sůl, mletý bílý pepř, 2 lžíce citronové šťávy, 2 mrkve, 150 g řapíkatého celeru, kousek másla, 1 cibule, 6 kuliček nového koření, asi 150 g mražených zelených fazolek, 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky), čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
26 ledna., 2017
Přílohy

Karlovarské knedlíky

Rohlíky si nakrájíme na kostičky zhruba 1×1 cm. Zalijeme je dostatečným množstvím mléka (raději lijte méně, dolít mléko můžeme vždycky) a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše promícháme rukama a ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Chvíli počkáme až se rohlíky rozmáčí, ale pozor těsto by mělo být raději tužší, protože z něj potřebujeme vytvarovat koule o velikosti tenisového míčku. Knedlíky vaříme v páře zhruba 30 minut. Skvěle se hodí ke GULÁŠI, HOUBOVÉ OMÁČCE nebo ke svíčkové omáčce.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky