Oběd

Vyberte si z 516 receptů

Anglický tradiční masový koláč – Shepherd’s Pie

Tradiční masový koláč (Shepherd’s Pie) se v Anglii sice dělá z jehněčího masa, ale můžeme použít i hovězí mleté maso. Výsledek bude stejný – perfektní a jednoduchý oběd, ale taky něco nového na ochutnání.
Číst dále »
0 komentářů
25 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Irish stew (irský guláš)

Irish stew je tradiční irský pokrm, který si zakládá především na kvalitě surovin. Budeme potřebovat: Na vývar: 1 kg jehněčích kostí, 1 mrkev, 2 cibule, 1 malý celer, 2 bobkové listy, cca 6 kuliček pepře, kousek tymiánu a sůl. Dále pak: 1 kg jehněčího plecka nebo krkovice, 500 g moučných brambor, 500 g pevných brambor, 6 mrkví, 1 kg cibule, tymián, sůl, pepř a zelená petrželka.
Číst dále »
0 komentářů
25 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Jehněčí na rozmarýnu

asi 1 a 1/2 kg jehněčího masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 3 dl červeného vína, 10 větších brambor, sůl, máslo, čerstvý rozmarýn na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
24 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Dušené maso z divočáka

1 kg masa z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 4 bobkové listy, 1 větší rajčatový protlak, 3 dl červeného vína, čerstvý libeček na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Kebab v pita chlebu

Kebab: 6 kousků jehněčího masa (nejlépe steaků), 2 cibule, 3 větší rajčata, trochu dijonské hořčice, 3 hotové pita chleby Marináda: 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hrubě drceného kmínu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrceného koriandru
Číst dále »
0 komentářů
22 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Králík na olivách

1 králík, sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 1 dl olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 dl červeného vína, asi 1/2 l vody či vývaru, 100 g zelených oliv (bez pecky), 100 g černých oliv (bez pecky)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rybí prsty (rybičky)

Rybí prsty (rybičky): 4 až 5 brambor, 2 vejce (na uvaření), 300 ml mléka, 1 malá cibule (do mléka), 3 hřebíčky, 1 bobkový list, 200 g filetu z lososa, 200 g filetu z bělomasé ryby (treska, pangas, makrela apod.), 50 g másla, 1 cibule (na osmažení), 1 lžíce worcesterské omáčky, sůl, mletý pepř, čerstvá zelená petrželka, hladká mouka, 2 vejce (na trojobal), strouhanka Dále: mražená zelenina (např. směs hrášek, kukuřice, mrkev, brokolice), kousek másla, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Lososové špízy s ananasem

4 kousky čerstvého lososa, 4 kolečka kompotovaného ananasu, 100 g másla, sůl, mletý bílý pepř, 3 lžíce bílého vína
Číst dále »
0 komentářů

Krémová houbová polévka

1 cibule, 2 lžíce másla, 350 g žampionů či hříbků, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru, špetka pepře, sůl, 1 hrnek smetany, 2 žloutky, 1 lžička citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky