Oběd

Vyberte si z 516 receptů

Grilované zeleninové špízy

2 červené papriky, 2 zelené papriky, 2 oranžové papriky, 1 malá zelená cuketa, 1 menší lilek, 10 malých cibulek, 1 dl olivového oleje, šťáva ze 2 citronů, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
20 července., 2020
Drůbež

Kuřecí špízy se zeleninou

400 g kuřecích prsou, 1 dl olivového oleje, sůl, mletý pepř, trochu červené papriky (případně grilovacího koření), 3 stroužky česneku, 1 dlouhá zelená cuketa, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 l vody nebo vývaru, čerstvé bylinky (např. tymián, bazalka, kopr)
Číst dále »
0 komentářů
15 června., 2020
Polévky teplé

Pálivá thajská polévka (Tom yum kung)

1 litr masového vývaru, svazeček sušené citronové trávy, 3 lžičky koriandru, kousek čerstvého zázvoru, několik cherry rajčat, 50 g hub (např. čínské houby), 100 g tygřích krevet (případně i jiné mořské plody), 4 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce chilli pasty, 4 lžíce citronové šťávy, 1 až 2 malé chilli papričky, kokosové mléko v plechovce (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
1 června., 2020
Polévky teplé

Květáková polévka pro děti

Květák rozebereme na malé růžičky a omyjeme. Cibuli s bramborem oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Na másle nejprve osmahneme jemně cibuli a po chvíli přihodíme i brambory s květákem. Zamícháme, necháme provonět a přelijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou květák i brambory měkké. Poté rozmixujeme do hladkého krému a jemně dochutíme pažitkou a citronovou šťávou, popřípadě ještě solí. Poznámka: Pro větší děti můžete tuto polévku doplnit rybičkami se sezamem – moc se jim budou v polévce líbit!
Číst dále »
0 komentářů
20 května., 2020
Těstoviny

Těstoviny s opečenou slaninou

300 g těstovin (např. makarony nebo špagety), 2 lžíce olivového oleje, 250 g libové anglické slaniny, 4 stroužky česneku, sůl, pepř mletý, 100 g (uzeného) eidamu, zelené bylinky na ozdobu (petrželka, pažitka…)
Číst dále »
0 komentářů
3 dubna., 2020
Těstoviny

Jarní těstoviny (Pasta primavera)

1 sáček (asi 350 g) těstovin (např. motýlků), asi 10 výhonků zeleného chřestu (nemusí být), 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 2 mrkve, 1 červená paprika, 1/2 zelené cukety, 4 stroužky česneku, hrst mladých hráškových lusků, 1 plechovka loupaných rajčat, sůl, mletý pepř, 100 g oblíbeného strouhaného sýra (např. gouda nebo parmazán)
Číst dále »
0 komentářů
31 března., 2020
Domácí výrobky

Domácí strouhanka z toastového chleba

1/2 až 1 balení toastového chleba (světlého či tmavého) – dle množství zamýšlené okamžité spotřeby
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2020
Drůbež

Kuře na pomerančích

1 kuře, 1 lžíce koření na kuře, 1 lžíce worcesterské omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 150 ml bílého vína, nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného (bio) pomeranče a šťáva ze 2 pomerančů, 2 lžíce másla, 1 pomeranč na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
26 února., 2020
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky