Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme bulgur a zalijeme vývarem. Necháme vařit dokud se vývar nevypaří a bulgur není uvařený. K uvařenému a trochu vychladlému bulguru přidáme nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a vajíčka. Osolíme, opepříme a přihodíme čerstvě nasekané bylinky. Vše důkladně promícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky, které vyskládáme na pečicí papír. Potřeme je olivovým olejem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Dozlatova opečené placičky podáváme se zakysanou smetanou.
500 g těstovin (doporučujeme penne nebo mašličky COOP Premium), asi 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji, 150 g oliv, čerstvé bylinky a parmazán na posypání
K různým druhům mase se hodí různé druhy koření a bylinek. Každé maso chce provonět něčím jiným. Drůbež má nejraději tymián, hovězí rozmarýn a vepřové přímo miluje šalvěj. Že jste to ještě nejedli? Tak to zkuste tento recept.
Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.