Oběd

Vyberte si z 516 receptů

21 října., 2021
Ryby a mořské plody

Kuskus s tuňákem a cibulí

2 lžíce másla, 2 červené cibule, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 200 g kuskusu, 3 dl vody nebo vývaru, několik lístků čerstvých bylinek – např. máty nebo rukoly (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
20 října., 2021
Vepřové maso

Vepřové ramínko na česneku a rozmarýnu

Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu si rozpálíme olej a ramínko na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji opečeme i oloupané celé stroužky česneku a kousky oloupané cibule. Zalijeme je červeným vínem a víno necháme vyvařit. Poté do kastrolu vrátíme maso a přidáme zeleninový vývar s nadrobno posekaným rozmarýnem a medem. Přikryjeme pokličkou a při mírném plameni dusíme doměkka (bude to trvat asi 2 a 1/2 hodiny). Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme například s pečenými pikantními brambory. Poznámka: Recept na pečené pikantní brambory naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
20 října., 2021
Zvěřina a ostatní maso

Králík na česneku

1 králík, 2 cibule, 10 stroužků česneku, 100 g sádla, 1 lžička celého kmínu, sůl
Číst dále »
0 komentářů
19 října., 2021
Omáčky a dresinky

Česneková omáčka k masu

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji ji osmahneme a po chvíli přidáme i najemno nasekaný česnek. Chvilku opékáme, poté zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme studeným vývarem (raději po částech a za stálého míchání). Přihodíme kuličky pepře a nového koření a necháme povařit. Koření vyndáme, omáčku rozmixujeme ručním mixerem a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a podáváme například k vařenému nebo uzenému masu.
Číst dále »
0 komentářů
11 října., 2021
Bezmasá jídla

Špecle se sýrem a smaženou cibulkou

400 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 lžička soli, 200 g strouhaného tvrdého sýra, trochu másla, 2 větší cibule, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Cibulové zelí

1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet
Číst dále »
0 komentářů
7 října., 2021
Polévky teplé

Polévka z jedlých kaštanů

400 g jedlých kaštanů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list, celá skořice, sůl, pepř, smetana, 1 lžička čerstvého zázvoru
Číst dále »
0 komentářů
1 října., 2021
Přílohy

Celerová bramborová kaše

600 g brambor, 1 větší celer (cca 400 g), 80 g másla, 150 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů

Americké brambory

1 a 1/2 kg brambor, 1 l řepkového oleje, 1 sáček kořenícího přípravku na americké brambory
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky