Oběd

Vyberte si z 520 receptů

10 ledna., 2023
Polévky teplé

Brokolicová polévka s česnekem

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambor a mrkev oloupeme. Cibuli a česnek také oloupeme, pokrájíme a podusíme na rozpáleném másle (nejprve cibuli a po chvilce vhodíme i česnek). Přidáme nakrájené košťály, brambor a mrkev pokrájené na kousky a chvíli restujeme. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme dalších 10 minut. Poté vše rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Hotovou brokolicovou polévku hned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Červená čočka s kari

I zapřisáhlí milovníci masa si zajisté pochutnají na této netradiční vegetariánské exotické směsi červené čočky, kari a kokosového mléka. Na červenou čočku s kari budeme potřebovat: 1 hrnek červené čočky, 70 ml kokosového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžičku červené kari pasty, 1 menší cibuli, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 2 lžíce kokosového mléka, 1 hrnek rajčatové passaty (pyré) a 1 lžičku kari koření.
Číst dále »
0 komentářů

Slaný koláč se žampiony

Těsto: 170 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, špetka soli, 4 lžíce studené vody Náplň: 100 g šunky, 100 g slaniny, 1 menší cibulka, 4 žampiony, 1 lžička másla, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml zakysané smetany, 3 vejce, 50 g 40% eidamu, 2 lžíce parmazánu, čerstvý mletý pepř, sůl, špetka muškátového oříšku
Číst dále »
1 komentář

Fazolová polévka

250 g červených fazolí, 1,5 l masového vývaru, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 až 2 pikantní klobásy, 1/2 plechovky konzervované kukuřice, sůl, pepř, mletá červená paprika, zelená petrželka na ozdobu, červená paprika na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
14 listopadu., 2022
Polévky teplé

Krémová pórková polévka

300 g pórku, 3 brambory, 4 lžíce olivového oleje, 1 litr vody, muškátový květ, sůl a mletý pepř, 50 g másla
Číst dále »
0 komentářů
14 listopadu., 2022
Polévky teplé

Italská polévka Minestrone

3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 200 g fazolí, cca 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 mrkve, kousek bulvového celeru, 2 brambory, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, nať z čerstvé petržele (případně i čerstvá tymiánová nať), sůl a pepř
Číst dále »
0 komentářů
10 listopadu., 2022
Polévky teplé

Kapustová polévka

250 g kapusty, 2 brambory, 1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 středně velká cibule, 5 stroužků česneku, kousek másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, mletý pepř, lžička soli, trochu drceného kmínu, trochu citronové šťávy, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
24 října., 2022
Drůbež

Kuřecí plněný řízek Cordon Bleu

2 plátky kuřecího masa, sůl, pepř, 2 silnější plátky šunky, 2 silnější plátky tvrdého sýra (vyzkoušejte náš ementál COOP Premium), hladká mouka, vejce, strouhanka, olej + kousek másla na smažení, citron
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky