Oběd

Vyberte si z 521 receptů

22 května., 2023
Ryby a mořské plody

Pečený pstruh s omáčkou pesto

2 pstruhy, šťáva z 1 citronu, sůl, kmín, máslo, olivový olej, 6 lžic bazalkového pesta, 2 rajčata, zelená petrželka na ozdobu, citron na ozdobu
Číst dále »
18 května., 2023
Vepřové maso

Karamelový bůček

1 kg vepřového bůčku s kůží, 2 cibule, 3 lžíce soli, 1 lžíce kmínu a 4 lžíce cukru.
Číst dále »

Svíčková na smetaně

750 g pravé hovězí svíčkové (nebo hovězího zadního), 100 g slaniny, sůl, mletý pepř, 1 větší cibule, 1 mrkev, 1/2 bulvy celeru, 1 petržel, 5 zrníček celého pepře, 3 zrníčka nového koření, 3 bobkové listy, špetka tymiánu, citronová šťáva, 150 g másla, 100 g plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml šlehačky (případně mléko na zředění), 1 lžíce cukru na karamel, šlehačka, plátky citronu, brusinkový kompot nebo džem, čerstvý tymián a bobkový list (na ozdobu)
Číst dále »
3 května., 2023
Těstoviny

Špagety s hráškovým pestem

Máme pro vás nový recept na těstoviny s vynikajícím hráškovým pestem. Oproti klasickému 100% bazalkovému pestu nám navíc vyjde podstatně levněji. Připravíme si: 250 g (nejlépe semolinových) těstovin – špaget, 200 g čerstvého či mraženého hrášku, 100 g slunečnicových semínek, 4 lžíce slunečnicového oleje (doporučujeme slunečnicový olej naší značky COOP Premium, který seženete nyní za akční cenu 44,90 Kč/ 1 litr), 30 g strouhaného parmazánu či jiného tvrdého sýra, lístky čerstvé bazalky, trochu citronové šťávy i kůry a podle potřeby sůl.
Číst dále »
3 května., 2023
Zeleninová jídla

Zapečená brokolice se sýrem

Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na olivovém oleji dozlatova. Po chvíli přidáme i na plátky pokrájený oloupaný česnek a ještě necháme chvíli provonět. Uvařenou brokolici dáme okapat a spolu s nahrubo pokrájeným sýrem a opečenou cibulí a česnekem vše navrstvíme do zapékací misky. Přilijeme smetanu s osolenými a rozšlehanými vejci a dáme zhruba na 15 minut zapéct do trouby. Hotový pokrm posypeme ještě podle možností najemno nastrouhaným parmazánem a můžeme podávat. Jako přílohu volíme například vařené brambory.
Číst dále »
24 dubna., 2023
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »

Velikonoční pučálka na Zelený čtvrtek

Vyzkoušejte staročeský postní pokrm z naklíčeného hrachu. Je výborný, zdravý a připravit se dá jak na slaný, tak na sladký způsob. Na pučálku si připravíme:
Číst dále »
28 března., 2023
Sladká jídla

Sladké bramboráky

Sladké bramboráky: 1 kg brambor, 3 vejce, 2 dl mléka, 180 g polohrubé mouky, 2 lžíce tekutého medu, špetka soli, olej na smažení Jablečné pyré: 1/2 kg jablek, 1/8 l vody, 100 g cukru, šťáva z 1/2 citronu, 1/2 sáčku vanilkového pudingu
Číst dále »
21 března., 2023
Polévky teplé

Jarní zeleninová polévka

2 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malá kedlubna, 1 hrst zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 1 menší pórek, kousek řapíkatého celeru (i s natí), 4 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 1 a 1/2 l drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky