Oběd

Vyberte si z 520 receptů

5 června., 2023
Drůbež

Zapečené palačinky s kuřecím masem

Klasické palačinky, byť je sebevíc milujeme, zná určitě každý. Má na ně také svůj osvědčený recept a nedá na něj dopustit. Ne všechny ale potěší sladká palačinka například k večeři. Pojďme si tedy trochu zaexperimentovat a vytvořit něco nového s tímto tradičním pokrmem – palačinky zapečené naslano. Na zapečené slané palačinky si připravíme: Na těsto: 500 m mléka, 250 g hladké mouky, lžičku soli, 1/2 lžičky sušeného česneku, trošku kari a olej na pečení. Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 1/2 plechovky loupaných rajčat, 1/2 plechovky kukuřice, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a sójovou omáčku (na dochucení). Dále pak: 1/2 hrnku smetany, strouhaný sýr na posypání, sůl a pepř.
Číst dále »
0 komentářů
24 května., 2023
Polévky teplé

Boršč s masem

Současné počasí nahrává spíše teplým polévkám, přinášíme vám proto recept na skvělý a zdravý boršč. Slibujeme, že nadchne každého, kdo ho ochutná. Na bořšč si připravíme: 300 g hovězího zadního masa, 1 cibuli, bobkový list (asi 5 lístků), celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 300 g vepřového masa, 300 g kysaného zelí – vyzkoušejte naše zelí Dle Gusta , 200 g červené řepy (1 větší řepu), 300 g kořenové zeleniny (asi 2 mrkve, 1 petržel a 1/4 celeru), 3 brambory, 1 kvalitní klobásu (ta nemusí být), 1 konzervu rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek zakysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (např. zelenou petrželku či kopr).
Číst dále »
0 komentářů
23 května., 2023
Saláty

Caesar salát s kuřecím masem

Salát: 2 ks kuřecích prsou bez kůže, sůl, pepř, olivový olej, bílá bageta, 3 stroužky česneku, 1 hlávka ledového salátu, kousek parmazánu nebo jiného výrazného sýra. Dresink: 2 žloutky, 2 ančovičky, šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octu, 1 lžíce medu.
Číst dále »
1 komentář
22 května., 2023
Ryby a mořské plody

Pečený pstruh s omáčkou pesto

2 pstruhy, šťáva z 1 citronu, sůl, kmín, máslo, olivový olej, 6 lžic bazalkového pesta, 2 rajčata, zelená petrželka na ozdobu, citron na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
18 května., 2023
Vepřové maso

Karamelový bůček

1 kg vepřového bůčku s kůží, 2 cibule, 3 lžíce soli, 1 lžíce kmínu a 4 lžíce cukru.
Číst dále »
0 komentářů

Svíčková na smetaně

750 g pravé hovězí svíčkové (nebo hovězího zadního), 100 g slaniny, sůl, mletý pepř, 1 větší cibule, 1 mrkev, 1/2 bulvy celeru, 1 petržel, 5 zrníček celého pepře, 3 zrníčka nového koření, 3 bobkové listy, špetka tymiánu, citronová šťáva, 150 g másla, 100 g plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml šlehačky (případně mléko na zředění), 1 lžíce cukru na karamel, šlehačka, plátky citronu, brusinkový kompot nebo džem, čerstvý tymián a bobkový list (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
7 května., 2023
Těstoviny

Špagety se čtyřmi druhy sýrů

cca 200 g špaget, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 100 g gorgonzoly (můžeme nahradit plísňovým sýrem niva), 100 g mozzarelly, 50 g parmazánu, 100 ml smetany (12%), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
3 května., 2023
Těstoviny

Špagety s hráškovým pestem

Máme pro vás nový recept na těstoviny s vynikajícím hráškovým pestem. Oproti klasickému 100% bazalkovému pestu nám navíc vyjde podstatně levněji. Připravíme si: 250 g (nejlépe semolinových) těstovin – špaget, 200 g čerstvého či mraženého hrášku, 100 g slunečnicových semínek, 4 lžíce slunečnicového oleje (doporučujeme slunečnicový olej naší značky COOP Premium, který seženete nyní za akční cenu 44,90 Kč/ 1 litr), 30 g strouhaného parmazánu či jiného tvrdého sýra, lístky čerstvé bazalky, trochu citronové šťávy i kůry a podle potřeby sůl.
Číst dále »
0 komentářů
3 května., 2023
Zeleninová jídla

Zapečená brokolice se sýrem

Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na olivovém oleji dozlatova. Po chvíli přidáme i na plátky pokrájený oloupaný česnek a ještě necháme chvíli provonět. Uvařenou brokolici dáme okapat a spolu s nahrubo pokrájeným sýrem a opečenou cibulí a česnekem vše navrstvíme do zapékací misky. Přilijeme smetanu s osolenými a rozšlehanými vejci a dáme zhruba na 15 minut zapéct do trouby. Hotový pokrm posypeme ještě podle možností najemno nastrouhaným parmazánem a můžeme podávat. Jako přílohu volíme například vařené brambory.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky